Alexander Gustafsson bemöter kritiken – om tränaren

✔ Försvaret: "Oavsett vad folk tycker"

Den svenske UFC-fightern Alexander Gustafsson, 33, har under karriären satt Sverige på MMA-kartan genom flertalet stormatcher och starka prestationer mot världsstjärnor.

När “The Mauler” började bygga upp sig som ett toppnamn i 93-kilosklassen tränade han en hel del i USA, på Team Alliance i Kalifornien. Men på senare år har svensken nästan uteslutande tränat hemma i Stockholm på gymmet Allstars Training Center, som han själv är med och driver som delägare.


LÄS MER: The Mauler om mardrömskvällen: “Helt f*cked up”

LÄS OCKSÅ: Första bilderna: Här tränar Alexander Gustafsson inför UFC-comebacken


Detta är något som flera fans har vänt sig emot, då många anser att Gustafsson presterade bättre när han tränade i USA. En hel del kritik riktas ofta just mot Allstars-huvudtränaren Andreas Michael – trots att klubben är en av de absolut mest framgångsrika i Sverige, som dessutom besöks av flera internationella toppfighters på löpande band.

Andreas Michael får ofta utstå skarp kritik från de svenska fansen. Foto: Micha Forssberg-MMAnytt

Alexander Gustafsson: “Förblir Andreas Michaels student”

På en presskonferens under måndagen fick Gustafsson frågan om han övervägt ett klubbyte, inför sin stundande UFC-comeback i tungvikt mot ex-mästaren Fabricio Werdum.

Så här svarade “The Mauler” då:

– Nej, inte byta gym och så. Jag förblir Allstars, jag förblir Andreas Michaels student. Oavsett vad folk tycker, tänker och säger. Vi kör stenhårt ihop. Det funkar bra, det känns bra och jag tror på det jag gör varje dag. Jag tror på honom och han tror på mig. Vi håller på med fightbranschen och allt kan hända, men vi ger alltid allt i alla lägen. Det är den inställningen vi har.

Enligt uppgifter till MMAnytt var dock en träningsresa till USA aktuell innan coronapandemin satte stopp för de planerna. Då skulle Gustafsson ha åkt dit tillsammans med några ur sitt team från Allstars.

Alexander Gustafsson gick i pension förra året, men är nu redo för UFC-comeback i tungvikt. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Alexander Gustafsson möter Fabricio Werdum på UFC:s så kallade “Fight Island” i Abu Dhabi den 25 juli. Matchen blir svenskens första som tungviktare, efter att tidigare ha tävlat i lätt tungvikt där han just nu rankas som världsåtta.


SE ÄVEN: The Mauler om galna gymfighten – med Fabricio Werdum: “Jag vann”


 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...