Dokumentet avslöjar: Alexander Gustafsson skulle ha mött forne mästaren!

✅ "The Mauler" hade en annan match bokad ✅ Förklaringen: Därför skrotades toppmötet

Anthony Smith var inte den första tilltänkta motståndaren för Alexander Gustafsson i Globen. Och nej, vi syftar inte på snacket om Corey Anderson. Faktum är att “The Mauler” först hade en helt annan, större fight bokad för UFC Stockholm.

Ett dokument från Kampsportsdelegationen avslöjar nämligen att det Svenska MMA-Förbundet ansökte om fem ronder – för en match mellan Gustafsson och den forne mellanviktsmästaren Luke Rockhold. En efterlängtad toppmatch som har varit i görningen sedan i somras.

Luke Rockhold, tidigare mellanviktsmästare i UFC och Strikeforce, planerades gå upp en viktklass för att möta Alexander Gustafsson i Globen. Den matchen ströks dock och nu kommer Rockhold istället debutera i lätt tungvikt på UFC 239, drygt en månad senare. Foto: Vince Cachero/MMAnytt

Skadan tvingade Luke Rockhold att dra sig ur

Ansökan för Gustafsson vs. Rockhold gjordes den första mars, alltså tio dagar innan en ny ansökan skickades in för den nya matchen mot Smith.

Anledningen till motståndarbytet ska ha varit att en misstänkt skada. Så här står det bland annat i dokumentet från Kampsportsdelegationen:

“Den 1 mars 2019 inkom SMMAF med ansökan om undantag från gällande tillstånd för en match mellan Alexander Gustafsson och Luke Rockhold. Den 11 mars inkom representant för SMMAF med information om att Luke Rockhold på grund av en misstänkt skada inte kommer få tid till att förbereda sig bra nog inför den tilltänkta matchen. SMMAF inkom samma dag med en ansökan om undantag från gällande tillstånd för en Match mellan Alexander Gustafsson och Anthony Smith istället.”


RELATERAT: KLART: Gustafsson vs. Smith får fem ronder!


 

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste NyttUFC Stockholm

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara