Alexander Gustafsson (vänster) och Luke Rockhold (höger). Foto: Stefan Romare/Mazdak Cavian-MMAnytt

“The Mauler” avslöjar: Är i kontakt med UFC – vill möta Luke Rockhold!

✅ Trots pensionsbeskedet: Alexander Gustafsson öppen för ny fight mot "legendar"!

På pappret är Alexander Gustafsson pensionerad som UFC-fighter. Men trots det pekar allt mer på att den svenske MMA-stjärnan planerar en återkomst till buren.

– Jag har en dialog med UFC som går fram och tillbaka, avslöjar Alexander Gustafsson i en intervju med MMA Viking.

“The Mauler,” som i dag är rankad världssexa i 93-kilosklassen, sågs senast förlora mot Anthony Smith via submission på UFC Stockholm. Att se sig besegrad framför hemmapubliken i Globen tog hårt på honom i stunden, men suget på en ny fight lät sig inte dröja – vilket först framgick i en exklusiv intervju här på MMAnytt.

– Jag var hemma i några dagar, sedan började det klia i händerna och jag ville tillbaka in och träna, säger Gustafsson och skämtar om att han “är en tungviktare nu” då han väger omkring 110 kilo efter att ha njutit av sommaren med familjen.

Alexander Gustafsson la handskarna på hyllan efter förlusten mot Anthony Smith, men verkar redan planera en comeback. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Alexander Gustafsson vs. Luke Rockhold?

Så om en återkomst till buren nu blir aktuell, vem borde Gustafsson då möta? Den frågan har han själv ett svar på.

Luke Rockhold vore en bra lönedag. En fight mot honom vore ett bra sätt att komma tillbaka. Han är en tuff kille, en legendar, säger Gustafsson.

Rockhold är en tidigare Strikeforce- och UFC-mästare i mellanvikt, som nyligen gick upp till 93-kilosklassen. Debuten i den nya viktklassen gick inte riktigt som planerat, då han förlorade mot Jan Blachowicz via knockout.

Med tanke på att de båda kommer från förluster, samt att de tidigare har planerats göra upp i buren, vore en match mellan Gustafsson och Rockhold onekligen logisk på flera sätt.

Kan Luke Rockhold bli nästa motståndare för “The Mauler”?. Foto: Mazda Cavian/MMAnytt


LÄS MER: Alexander Gustafsson tokhyllas – i UFC-bossens brandtal: “Superstjärna”

LÄS OCKSÅ: Alexander Gustafsson talar ut – om känslostormen: “Plåster på såren”


Håll utkik här på MMAnytt.se för fler uppdateringar om Alexander Gustafsson och hans potentiella återkomst!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara