Utspelet om The Mauler: “Kan låta löjligt – men jag har rätt!”

✅ MMA-profilen: "Vi har bättre koll än honom ..."

Det har gått mer än två månader sedan den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson meddelade sin pension från sporten, efter förlusten mot Anthony Smith på UFC Stockholm.

Trots att “The Mauler” lät bestämd där och då – så tror många att beslutet inte kommer stå fast särskilt länge. Gustafsson har till och med själv backat något i frågan och hintat om en potentiell comeback i framtiden, när han ställde upp på en exklusiv intervju med MMAnytt.


RELATERAT: 13 MMA-tankar: Alexander Gustafsson kommer tillbaka


Chael Sonnen: “Det må låta arrogant”

En av alla som envist hävdar att Gustafsson borde komma tillbaka är MMA-profilen Chael Sonnen. Han har hela tiden påstått att svensken har mer kvar att ge, och nu uttalar han sig återigen i frågan i en video på sin egen YouTube-kanal.

– Okej, Gus. Om du vill vara klar då är du klar. Men om du känner dig klar för att du tror att du inte kan göra det här längre, så måste jag säga till dig att jag – från utsidan – har ett bättre perspektiv på dina färdigheter och var du är i din karriär än vad du själv har. Det må låta arrogant, det kanske även kan låta löjligt men hörni – jag har rätt! Jag – alltså alla ni, tittarna, vi fans – har bättre koll på när man bör lägga ner än vad han själv har, säger Chael Sonnen.

Alexander Gustafsson efter förlusten i Globen. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Jämför med Carlos Condit: “Fel läge”

Sonnen jämför Gustafsson med Carlos Condit, som var på väg att gå i pension kort efter att han förlorade UFC-bältet – innan han sedan kom tillbaka.

– Fysiskt sett lägger Gus ner i fel läge, vidhåller han bestämt.

Condit – tidigare mästare i weltervikt – förlorade dock ytterligare tre matcher när han återvände och har nu fem raka nederlag, även om han sist bjöd på en väldigt underhållande insats mot Michael Chiesa.

“Det är precis som i Hollywood”

Enligt Sonnen borde Gustafsson – som har fightats om UFC-bältet tre gånger – ta ett litet kliv bakåt, istället för att sluta helt när han fortfarande tillhör världseliten. Han menar att svensken inte nödvändigtvis behöver gå huvudmatcher mot de största namnen varje gång han fightas – utan att det tvärtom vore lämpligt för honom att ta ett kliv tillbaka och börja gå trerondersmatcher igen.

– Det är precis som i Hollywood. Filmstjärnorna med affischnamnen börjar plötsligt få en mycket mindre roll. Det är bara så det är, menar Sonnen.

Borde Alexander Gustafsson börja ta mindre matcher, istället för att hela tiden vara galans huvudattraktion? Foto: Stefan Romare/MMAnytt

“Överväg att följa den naturliga utvecklingen”

Sist Gustafsson gick en trerondare var på UFC Hamburg för nästan tre år sedan, då han besegrade Jan Blachowicz via enhälligt domslut i galans delad huvudevent. Trots pensionsbeskedet är svensken rankad världssexa i 93-kilosklassen än idag och vid endast 32 års ålder har han fortfarande tiden på sin sida.

– Om du vill sluta, om det är någon mental grej – då är det så. Men överväg att följa den naturliga utvecklingen, vädjar Sonnen.

Hör allt Chael Sonnen har att säga om Alexander Gustafsson i videon ovan!


LÄS MER: Kommer Alexander Gustafsson tillbaka? Ilir Latifi säger sitt

LÄS OCKSÅ: Teorin om Alexander Gustafsson: “Något står inte rätt till”


Vad säger ni läsare – håller ni med Chael Sonnen? Borde Alexander Gustafsson komma tillbaka, om än för något mindre matcher längre ner korten? Kommentera!

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...