Alexander Gustafsson får inspiration från forna UFC-rivalerna: “Ett monster!”

✔ Snart gör Gustafsson comeback i lätt tungviktsklassen: "Kommer att bli en grym match!"

Den 23 juli kommer den svenska UFC-stjärnan Alexander “The Mauler” Gustafsson att återvända till oktagonen för första gången på två år!

35-åriga Gustafsson är den mest framgångsrika svensken i UFC och har vid tre tillfällen utmanat om titeln. Den senaste tiden har det dock inte gått hela vägen för “The Mauler” som har tre raka förluster i två viktklasser. Efter en tuff förlust mot Anthony Smith i Stockholm i juni 2019 så utannonserade Gustafsson att han pensionerade sig från sporten.

I en intervju med Blockasset så avslöjar dock Gustafsson att det var ett känslomässigt beslut och att det inte tog lång tid innan han ville tillbaka. När “The Mauler” väl gjorde comeback så var det dock i tungviktsklassen då han mötte den forne UFC-mästaren Fabricio Werdum, en match som slutade med en snöplig submissionförlust i första ronden.

När Gustafsson nu återvänder så kommer han tillbaka till lätt tungviktsklassen där han tar sig an Nikita Krylov. Inför mötet säger “The Mauler” att han är sugen på att äntligen få tävla på nytt!

 – Det kommer att bli en grym match och jag är taggad inför den, sade Gustafsson.

Med tanke på Gustafssons tre raka förluster så har många frågetecken satts kring hans fortsatta karriär. Många säger att Gustafsson bästa dagar är bakom honom, men samtidigt så har de senaste åren sett en rejäl uppsving med åldrande fighters som nått nya höjder.

Charles Oliveira är ett lysande exempel på en fighter som varvade vinster med förluster och aldrig riktigt fick sitt genomslag trots många UFC-matcher. Oliveira förlorade fyra av sina sex senaste matcher innan han påbörjade den långa vinstsvit som tog honom till lättviktstoppen och han vann UFC-titeln i lättvikt.

Även i Gustafssons viktklass finns två namn som på äldre dagar lyckade vinna UFC-bältet: Den regerande mästaren Glover Teixeira och ex-mästaren Jan Blachowicz. Teixeira fyller 43 år i oktober medan Blachowicz närmar sig 40-strecket. Gustafsson har besegrat båda fighters och ser nu på dem som inspiration när han gör sin efterlängtade comeback!

 – Jag älskar Glover (Teixeira), sade Gustafsson. Han är en bra kille och har passerat 40-strecket. Han är ett monster och en stor inspiration. Jan Blachowicz är en god vän faktiskt. Vi har tidigare tränat mycket tillsammans och sen slogs vi. Han är också en bra kille. Båda ger mig mycket inspiration och jag blev väldigt glad över att se dem ta det hela vägen och få bältet kring midjan. Jag var jätteglad över att se det och det är också väldigt inspirerande för mig.

Kolla hela intervjun med Alexander Gustafsson här nedan:


HETAST JUST NU

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste NyttSvensk Kampsport

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...