Alexander Gustafsson skada
Alexander "The Mauler" Gustafsson. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Sköna beskedet om “The Maulers” skada: “Kan snart köra igång igen”

✅ Svenske UFC-stjärnan tvingas nu till vila - men skadan mindre illa än befarat

Det blev tyvärr ingen mästartitel för Alexander “The Mauler” Gustafsson under helgens UFC 232. Svensken förlorade titelfighten mot Jon Jones efter att ha blivit avslutad i den tredje ronden.

NEJ! Jon Jones KNOCKAR Alexander Gustafsson – vinner UFC-bältet igen!

Skadade sig tidigt

“The Mauler” meddelade efteråt att han drabbats av en ljumskskada tidigt under mötet som hindrade honom från att röra sig fritt under matchens gång.

– Han fick mig väldigt, väldigt tidigt i första ronden. Efter det stängde jag bara ner. Jag kunde inte röra mig över huvud taget, sade Gustafsson efter titelfighten.

Beskedet: En blödning

Nu har Gustafssons team fått tillbaka röntgenbilderna från sjukhuset – och det visar sig att det handlar om en blödning. Svenskens manager, Nina Wennerström, meddelar att inget är trasigt, och att Gustafsson snart kan komma igång med träningen igen.

– Blödning i ljumsken, inget trasigt. Vila ett par veckor sen kan han köra igång igen, skriver Wennerström i ett SMS till Aftonbladet.

Gustafsson har nu två vinster på sina tre senaste matcher, och är alltjämt rankad som #2 på den officiella lätta tungviktsrankingen.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara