Alexander Gustafsson avslöjar stora planer – om sin UFC-comeback

✔ Planer var redan klara - då kom beskedet ✔ "Jag känner att jag behöver bege mig ut på djupa vatten"

Alexander Gustafsson lade handskarna på hyllan efter sin submission-förlust mot Anthony Smith i juni 2019. Det var “The Maulers” andra raka förlust efter att även ha förlorat en titelmatch mot Jon Jones i slutet av 2018.

Sedan dess har dock Gustafsson hintat om att en comeback till buren och nu avslöjar han att det finns stora planer som väntar på att sättas i rullning så fort det rådande läget har förbättrats.

I en intervju med MMAjunkie så öppnar Gustafsson upp om sina tankarna kring en retur till UFC:

 – Om jag ska vara ärlig med er, jag är 33 år gammal och känner att jag fortfarande har ett par år kvar i mig. Jag måste bara göra det på rätt sätt den här gången och jag hade faktiskt tänkt att åka till USA innan den här corona-grejen hände, åka dit och träna för att få lite känsla och byta miljö.

– Jag kan inte ge ett ja eller nej, men jag tränar och det känns bra.


“The Mauler” har ett meddelande – till det svenska folket


Gustafsson vill fortsätta utvecklas – inför sin comeback

Gustafsson gjorde sin UFC-debut 2009 och har sedan dess kommit att bli den mest framgångsrika svensken i UFC. Han har vid tre tillfällen utmanat om bältet och hans första titelmatch mot “Bones” Jones blev nyligen invald till organisationens Hall of Fame.

Skulle Gustafsson återvända till UFC så vill han återvända till sitt tidigare sätt att träna, då han spenderade mer tid i USA, tränandes på Alliance MMA i San Diego.

 – Det handlar inte om ålder i den här sporten. Det handlar om att ha kul och fortsätta utvecklas. Jag känner att jag behöver bege mig ut på djupa vatten och testa mina förmågor mot många olika snubbar och bli en bättre fighter. Sen kan jag se vad som står härnäst.

– Missförstå mig inte, vi har några riktigt tuffa killar på gymmet. Men om man tränar med samma killar för länge så börjar man förstå vad de kommer att göra.

– Det är därför som vi tittar på USA, inte ens för ett träningsläger, utan bara för att åka ut dit och träna.

Trots planer om att resa till USA så sitter istället “The Mauler” isolerad i Sverige och inväntar på att situationen ska förbättras i hela världen.

Så fort som saker och ting börjar återgå till det normala kan vi komma att få se Gustafsson träna i USA på nytt – och göra sin efterlängtade comeback i oktagonen.

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...