UFC Sverige
Alexander "The Mauler" Gustafsson. Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Alexander Gustafsson: “Svenskarna går in i krig”

✅ "The Mauler" redo att fightas framför hemmafansen: "Har aldrig förlorat i Globen"

Den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson kommer gå sin nästa match på hemmaplan.

“The Mauler” är bokad att möta den topprankade amerikanen Anthony Smith i Globen på UFC Stockholm den första juni. Och svensken tar utmaningen på största allvar.


LÄS MER: Alexander Gustafsson kan lägga ner – om han förlorar mot Anthony Smith


– Han är en krigare. Jag ser fram emot matchen, vi kommer bjuda fansen på en riktigt bra show, säger Alexander Gustafsson om Smith, i en intervju med MMA Fightings “The MMA Hour.”

Gustafsson förlorade – precis som Smith – sin senaste fight mot mästaren Jon Jones. För honom var det tredje misslyckade försöket att vinna bältet och då en ny titelchans nu ser avlägsen ut, så fokuserar Gustafsson bara på matchen han står inför – och inget annat.

– Jag tänker inte längre på att, “jag måste bli en titelutmanare.” Jag stressar inte över det längre, inte på samma sätt. Jag tar bara en fight i taget, försöker möta de bästa killarna i världen och har roligt medan jag gör det, fortsätter Gustafsson.

Alexander “The Mauler” Gustafsson (vänster) och Anthony “Lionheart” Smith (höger). Foton via USA TODAY Sports

“Globen är en riktigt bra arena”

Gustafsson ser fram emot att återigen få fightas framför de svenska fansen.

– Jag har aldrig förlorat i Globen. Det är en riktigt bra arena och jag har bra en energi där och att ha de svenska fansen bakom mig ger en extra push, säger Gustafsson och fortsätter:

– Svenskarna går in i krig, mer eller mindre. Jag kan knappt vänta tills jag får kliva in i buren igen och bevisa att jag är bättre än vad jag visade senast.


Mer om Alexander Gustafsson och UFC Stockholm:


 

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste NyttUFC Stockholm

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah

Svara