“The Mauler” invald i UFC Hall of Fame!

✔ "Bästa genom tiderna"

Den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson kommer att hyllas bland legendarerna i UFC Hall of Fame. Det meddelades alldeles nyss av den världsledande organisationen.

“The Mauler” delar den ärofyllda utmärkelsen med rivalen och regerande UFC-mästaren Jon Jones, för deras episka titelfight på UFC 165 i september 2013.


RELATERAT: Alexander Gustafsson kommer med i UFC Hall of Fame – här är varför


Matchen mellan Jones och Gustafsson blir officiellt invald under “Fight Wing” i UFC Hall of Fame, under den årliga ceremoni i samband med International Fight Week i Las Vegas den nionde juli.

– Jones och Gustafsson tar sina välförtjänta platser i UFC Hall of Fame. Det här är den bästa UFC-titelmatchen genom tiderna i lätt tungvikt, säger UFC-bossen Dana White om beslutet.

Alexander Gustafsson testade Jon Jones som ingen annan

När Gustafsson utmanade Jones om bältet i sin första titelfight var han uträknad av de flesta. Men svensken kom att chocka världen med en oerhört stark insats – där mästaren testades hårdare än någonsin tidigare.

Gustafsson blev bland annat den första att säkra en nedtagning på Jones, och många anser än idag att han gjorde nog för att vinna fighten. Efter fem hårda ronder utsågs dock “Bones” till segrare via ett kontroversiellt enhälligt domslut.

Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Rivalerna möttes över fem år senare i en rematch på UFC 232, där Jones vann via knockout i den tredje ronden i en fight som omsusades av en stor dopingskandal.

Uppgifter till MMAnytt: “Comeback en tidsfråga”

Alexander Gustafsson är officiellt sett pensionerad som MMA-fighter i nuläget. Sedan det plötsliga beskedet i Globen i juni förra året har stjärnan dock flera gånger hintat om en comeback.

Förra månaden kunde MMAnytt rapportera att en återkomst nu ligger i planerna för den topprankade svensken.

“Det är bara en tidsfråga innan Alexander Gustafsson gör comeback till UFC. Han är i hårdträning på gymmet. Det finns vissa saker som behöver falla på plats först innan en ny match kan bokas, men återkomsten är på gång – så det är bara en fråga om när,” sade en tillförlitlig källa med insyn, nära Gustafssons team.

AK Fighting Championship 3

Foto: Per Haljestam-USA TODAY Sports


LÄS MER: Chockade världen – nu får “The Mauler” prestigefull utmärkelse

LÄS OCKSÅ: UFC-bossens nya besked – om “The Maulers” MMA-framtid


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara