“The Mauler” om mardrömskvällen: “Helt f*cked up”

✔ "Vad har jag nu ställt till med?"

Alexander Gustafsson är tillbaka, och kommer att fightas på UFC Fight Island den 25 juli. Detta när den svenske UFC-stjärnan tar sig an den tidigare tungviktsmästaren Fabricio Werdum.

LÄS MER: “The Mauler” om galna gymfighten – med Fabricio Werdum: “Jag vann”


Matchen kommer att gå av stapeln drygt ett år efter “The Maulers” senaste fight, då han förlorade mot Anthony “Lionheart” Smith på hemmaplan i Globen. Gustafsson valde oväntat att gå i pension direkt efter den tuffa förlusten – och nu berättar han att beslutet inte alls var särskilt genomtänkt.

– Det var en konstig jävla kväll. Jag var helt fucked up i huvudet. Allt var en enda stor röra. Det var inte genomtänkt, något av det där, säger Gustafsson på en presskonferens under måndagen.

LÄS OCKSÅ: Första bilderna: Här tränar Alexander Gustafsson inför UFC-comebacken

– Jag kom hem efteråt och tänkte att “vad har jag nu ställt till med?”, fortsätter den svenske UFC-legendaren.

Alexander Gustafsson valde att lägga handskarna på golvet efter den tuffa förlusten mot Anthony “Lionheart” Smith i Globen. Foto: Stefan Romare för MMAnytt

Alexander Gustafsson: “MMA är mitt allt”

Gustafsson har hintat om en comeback i ett flertal intervjuer med MMAnytt sedan pensionsbeskedet, och nu är han alltså tillbaka i sporten som betyder allt för honom.

– MMA är mitt allt. Jag har byggt upp mitt liv tack vare den här sporten. Oavsett om det blir vinst eller förlust så känner jag att jag har långt kvar, säger Gustafsson.

RELATERAT: Se MMAnytts intervju med “The Mauler” här!

Och trots att han nu alltså går upp till tungvikt för första gången så utesluter han inte att återvända till lätt tungvikt framöver.

– Vi får se vad som händer. Jag kanske går ner igen, avslutar Alexander Gustafsson.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara