Alexander Gustafsson tillbaka för ny match mot topprankad motståndare!

✔ "The Mauler" återvänder för ödesmatch!

Äntligen är Sveriges hittills främsta MMA-fighter tillbaka för en ny UFC-match! Alexander “The Mauler” Gustafsson kommer att återvända till lätt tungvikt för ett möte med skotten Paul “Bearjew” Craig! Gustafsson tävlade senast i tungvikt men är inte rankad för tillfället medan Craig innehar tolfte plats i lätt tungviktsrankingen.

Matchen äger rum den fjärde september på en ännu oannonserad plats och arena. Det var källor till sajten frontkick.online som avslöjade nyheten, som ännu inte bekräftats av UFC.


HETAST JUST NU


Viktig match för “The Mauler”

För tillfället har Gustafsson hamnat i en tuff svacka där han förlorat tre raka matcher.

I december 2018 utmanade han Jon Jones om lätt tungviktstiteln på UFC 232 och förlorade via teknisk knockout i den tredje ronden. Därefter blev han utstrypt av Anthony Smith i den fjärde ronden på UFC Stockholm i en match svensken höll på att vinna på poäng.

Sist han var aktuell flyttade han upp till tungvikt för ett möte med den forne tungviktsmästaren Fabricio Werdum. Trots en stark inledning fick Gustafsson se sig besegrad via submission.

Innan förlustsviten hade Gustafsson besegrat Jan Blachowicz och Glover Teixeira – två fighters som nu möts om lätt tungviktstiteln.

Skotten Craig är en submissionspecialist som är obesegrad i sina fem senaste matcher med fyra segrar samt en oavgjord match. Han har i dagsläget tre raka segrar i ryggen, alla via avslut, och har slagit Mauricio “Shogun” Rua och Jamahal Hill i sin pågående svit.

 

Hur går det för Alexander Gustafsson mot Paul Craig?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...