Kommer Alexander Gustafsson med i UFC Hall of Fame? Dana White ger svar

✅ Borde "The Mauler" tas in i UFC Hall of Fame? ✅ UFC-bossen: "Är definitivt en av de bästa någonsin ..."

Förtjänar den svenske MMA-legendaren Alexander Gustafsson en plats i UFC Hall of Fame? Den frågan ställdes nyligen till organisationens vd Dana White, i en intervju med TSN:Aaron Bronsteter.

Bronsteter anser själv att svensken bör tas in, men White är inte lika säker – även om han hyllar Gustafsson för sin fantastiska karriär.

– Den är svår. Han vann aldrig en världstitel, men han var en stor stjärna för oss i Europa. Han är definitivt en av de bästa lätta tungviktarna någonsin. Jag vet inte. Jag vet inte om han har haft en Hall of Fame-karriär. Det är en bra fråga, säger Dana White.

Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Hyllar Gustafsson – för matchen mot Jones: “Var galen”

Gustafsson meddelade förra lördagen sin pension från MMA, efter att ha förlorat mot Anthony Smith via submission på UFC Stockholm i Globen. “The Mauler” har utmanat om UFC-bältet vid tre tillfällen och har genom åren bjudit på några av de bästa matcherna i historien – inte minst mot den regerande mästaren Jon Jones, som många anser att han besegrade i det spännande kriget hösten 2013.

– Hans match mot Jon Jones är den lätta tungviktens bästa match någonsin. Den matchen var galen, fortsätter White.

Alexander Gustafsson

Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

UFC Hall of Fame är uppdelad i fyra kategorier – en för den moderna eran, en för pionjärernas era, en för de som bidragit till organisationens framfart samt en för de bästa matcherna genom tiderna. Om Gustafssons egna karriär inte anses nog för en plats, så kan svensken med andra ord ändå komma att tas in för sin enastående titelfight mot Jones.

Kolla in hela intervjun i videon ovan!


Mer om Alexander Gustafsson:


Vad tycker ni läsare – borde Alexander Gustafsson tas in i UFC Hall of Fame? Kommentera!

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara