Berättar om sparringen: “Alexander Gustafsson fick sy fem stygn”

✔ Werdums sida av vilda gymkriget med "The Mauler"

När MMAnytt intervjuade den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson inför UFC-comebacken mot Fabricio Werdum, berättade “The Mauler” att han tidigare har sparrats mot Werdum för ungefär tio år sedan.

Och enligt Gustafsson själv gick det vilt till. Men svensken var ändå den som “vann” sparringen mot den tidigare tungviktsmästaren, enligt egen utsago.


LÄS MER: The Mauler om galna gymfighten – med Fabricio Werdum: “Jag vann”

LÄS OCKSÅ: Här exploderar The Mauler: “Svenska fans borde skämmas!”


– Jag hade match två veckor efter, och det gick hårt till. Men jag skulle säga att jag vann den sparringen. Så vi har lite förflutet, sa Alexander Gustafsson till MMAnytts Ashah Tafari.

I samma intervju bekräftade Gustafsson rykten om att han blev knäad i huvudet av Werdum.

– Han kom in med knäna. Men vi gick båda all in. Det var en bra sparring, mindes Gustafsson.

“Alexander Gustafsson och hans tränare blev arga på mig”

Nu ger Werdum sin sida av storyn, i en intervju med Sherdog. Enligt brasilianaren var det omkring åtta år sedan de sparrades – och hans berättelse skiljer sig en aning från Gustafssons.

– Jag gick till Mark Munhoz gym för att träna brottning. När jag kom dit så var Travis Browne och Alexander Gustafsson mitt i ett MMA-sparringpass. Sparringen koordinerades av Gustafssons tränare, som bjöd in mig att vara med. Jag trodde att tränaren skulle göra någon slags rotation, men han satte mig i mitten och lät dem byta av varandra istället, förklarar Fabricio Werdum och fortsätter:

– Det var så klart inte schysst. Först körde jag med Browne, sedan med Gustafsson, sedan igen med Browne och återigen med Gustafsson. I den andra sparringronden så öppnade Gustafsson upp ett jack på min näsa. Jag tog honom då runt nacken i thaiclinch och knäade honom i ansiktet, vilket öppnade upp ett stort jack på honom. Jag föreställer mig att han fick sy fem stygn. Gustafsson och hans tränare blev förstås arga på mig, sa några fula ord och sparringen slutade inte direkt i någon bra atmosfär.

Hur det i själva verket gick till, och vem som egentligen gjorde bäst ifrån sig i sparringen, kan vi omöjligt veta. Däremot kommer vi snart få se vem av Gustafsson och Werdum som är bäst idag. Den 25 juli möts de nämligen på UFC:s så kallade “Fight Island” i Abu Dhabi.

Fighten blir inte bara “The Maulers” återkomst till buren, utan också hans första match någonsin som tungviktare.


SE ÄVEN: UFC Fight Island-schema: Då fightas Alexander Gustafsson


 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...