Här exploderar The Mauler: “Svenska fans borde skämmas!”

✔ "Säg det framför mig - var lite man!"

Den svenske MMA-legendaren Alexander Gustafsson, 33, har ledsnat rejält på stora delar av landets MMA-fans. Så pass att han exploderar rejält och ventilerar sin frustration, i en nylig intervju inför den stundande UFC-comebacken.

“The Mauler” anser att många svenska fans är vad som kan kallas för medgångssupportrar – som vänder kappan efter vinden. När det går bra står de där och hejar. Men när det går sämre kommer kritiken, menar Gustafsson.


LÄS MER: Alexander Gustafsson fick inte ett värdigt farväl – och det är ert fel

LÄS OCKSÅ: Alexander Gustafsson bemöter kritiken – om tränaren


Det är när han får frågan om hans sociala medier exploderat efter comebackbeskedet, som Gustafsson går loss.

– Jag har blivit bombad, men vad fan, svenska fans är så jäkla otacksamma så de kan dra åt helvete, säger Alexander Gustafsson skämtsamt i MMA-podden och skrattar.

– Snacka om att vända efter vinden liksom, fortsätter han.

Alexander Gustafsson: “Vi slåss med livet som insats”

Gustafsson – som blir desto mer allvarlig för varje ord som sägs – betonar att det finns flera som stöttar honom i vått och torrt, men att det knappast kan sägas om alla.

– Nej, vi har ett gäng lojala och sköna fans där ute som verkligen sporrar mig hela vägen fram, och så har vi de som kritiserar och också självklart. Alla har väl förväntningar, alla vill väl mycket, alla vill väl att jag ska vinna. Alla hade förväntningar att jag skulle ta mig hela vägen fram och ta bältet av Jon Jones. Nu blev det inte riktigt så, men vad fan, det är en tuff bransch, säger Gustafsson.

Alexander Gustafsson

Alexander “The Mauler” Gustafsson har utmanat om UFC-bältet i lätt tungvikt vid tre tillfällen. Här på bilden ger han den regerande mästaren Jon Jones en av sina tuffaste matcher någonsin, som emellertid inte räckte hela vägen fram. Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Den svenske storstjärnan tror att många lätt glömmer bort hur mycket som står på spel för en MMA-fighter, och hur mycket hårt slit som ligger bakom varje match.

– Varje match är livsavgörande. Man gör misstag i matchen också, lika mycket som en fotbollsspelare missar en målchans eller missar en passning. Det är avgörande och det är tufft. Det är fight business liksom. Men det folk ska veta och det de inte får glömma bort är att varenda fighter som finns därute – framförallt vi MMA-fighters – vi slåss med livet som insats. Vi ger allt i träningar, vi ger allt i alla lägen. Det är mycket uppoffringar. Sedan så förlorar vi, så är det. Vi förlorar och vi vinner. Vi förlorar och så kanske vi vinner igen. Det är en tuff bransch, fan, och det sista vi behöver höra är en jävla massor av kritik liksom. Vad sämst vi är, att vi inte har någon haka, att vi inte har något markgame, att vi inte har… Jävla troll alltså! Jag är trött på det, menar han.


RELATERAT: Alexander Gustafsson invald i UFC Hall of Fame: “Känns helt otroligt”


“Säg det framför mig – var lite man!”

Gustafsson förklarar att han inte sitter och läser varenda kommentar som skrivs om honom online – men att det är svårt att inte låta sig påverkas på ett eller annat sätt.

– Nej, jag tar inte åt mig heller. Det låter som att jag tar åt mig men det är klart att man blir påverkad. Jag sitter inte och granskar mina kommentarer, men jag känner att jag är trött på det. Jag har hållit på så länge med det här nu och sporten har helt ärligt gått hand i hand med min karriär, vi har gjort mycket för varandra – jag och MMA:n i Sverige. Så fan, det går inte att vända efter vinden, det går liksom inte. Antingen är du lojal och så är du där – eller annars skit i det, tycker Gustafsson.

För “The Mauler” är det häpnadsväckande att se hur vissa fans som han tidigare stått och poserat för bilder med, plötsligt kan vända och såga honom på nätet.

– Jag blir chokad ibland alltså, hur folk kan skriva utan att skämmas. Säg det framför mig! Det är liksom många man hälsat på och tagit bilder med – säg det då istället! Var lite man! Jag är trött på de där jävla trollen alltså. De ska veta hur jävla hårt vi jobbar, oavsett vem det är. Oavsett om det är jag, Ilir Latifi, Pannie Kianzad eller vem fan det nu är som är där uppe och slåss. Vi svenska fighters ger allt, förklarar han.

Här gör Alexander Gustafsson sin senaste inmarsch till buren, då framför tusentals svenska fans i Globen i Stockholm. “The Mauler” står just nu med två raka förluster och kommer att byta viktklass inför återkomsten. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Alexander Gustafsson möter Fabricio Werdum på UFC:s så kallade “Fight Island” i Abu Dhabi den 25 juli. Matchen blir “The Maulers” första som tungviktare, efter att tidigare ha tävlat i lätt tungvikt där han just nu rankas som världsåtta.


SE ÄVEN: Alexander Gustafsson om galna gymfighten – med Fabricio Werdum “Jag vann”


 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...