Från vänster: Alexander Gustafsson, Anthony Smith och Ashah Tafari. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Två scenarion – så här slutar Gustafsson-Smith

✅ Ashah Tafari: "Han har ju verkligen kapaciteten att knocka vem som helst ..."

I kväll är det dags för UFC Stockholm i Globen, där den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson går huvudmatch mot amerikanen Anthony Smith.

Detta blir “The Maulers” första fight sedan den tuffa förlusten i returfighten mot Jon Jones, och inför toppmötet medverkade MMAnytts Ashah Tafari i Sveriges Radios nattprogram “Vaken med P3 & P4” för att bryta ner matchen.

– Han verkar taggad och fokuserad. Jag har ju följt honom litegrann under uppladdningen och det verkar verkligen som att han är taggad för det här. Han har ju fightats ganska sällan om man jämför med andra fighters de senaste åren, så för honom var det verkligen viktigt att återvända så snabbt som bara möjligt. Han ville egentligen fightas redan i vår på en gala i London, men så öppnade sig möjligheten att köra här i Stockholm så då valde han det istället. Men han verkar vara i väldigt bra form och framförallt fokuserad, säger Ashah Tafari om Alexander Gustafsson.

– Alexander Gustafsson är rankad nummer två i världen och han möter nu nummer fyra i världen i form av Anthony Smith. Så det här är verkligen en match av hög kaliber, fortsätter han.

UFC Stockholm går av stapeln i Globen i kväll. Foto: MMAnytt

“Kan se två ganska klara scenarion i den här matchen”

Så frågan är: hur kommer det gå för Gustafsson i matchen mot Smith?

– Vi hoppas ju så klart på Alexander Gustafsson, det är klart att man vill att The Mauler ska vinna. Sedan ska man säga att det är absolut ingen lätt match det här. Jag kan inte på rak arm säga att jag är säker på den ena eller den andra, svarar Ashah Tafari.

Han fortsätter:

– Det jag kan säga är att jag kan se två ganska klara scenarion i den här matchen. Om Alexander Gustafsson vinner, då tror jag att han gör det via domslut – alltså att han går alla fem ronder ut och vinner på poäng. Men det finns också en chans att Anthony Smith får jobbet gjort tidigt. Han är en väldigt aggressiv fighter som kan storma sina motståndare och han har mycket kraft i nävarna, det har man sett. Han har avslutat legendarer.

Det är med andra ord ingen lätt match som Gustafsson står inför under kvällens UFC Stockholm.

– Anthony Smith har ju verkligen kapaciteten att knocka vem som helst och det är Alexander Gustafsson mycket väl medveten om.


Mer om UFC Stockholm på MMAnytt:


UFC Stockholm – Stream:

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste NyttUFC Stockholm

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara