Gjorde spektakulär debut med brutal knockout – redan klar för ny match!

✔ Är detta nästa svenska stjärna? ✔ Se det brutala avslutet här!

Det har knappt gått två veckor sedan Västerås Fight Clubs Alexander Lööf (1-0) gjorde sin succédebut som proffs och han är redan inbokad för en ny match.

Det var på Fight Club Rush (FCR) 9 den fjärde september i Västerås som Lööf ställdes mot Europamästaren Amir Malekpour. Det var en jämn och underhållande match där bägge fighters hade sina stunder. Herrarna rök ihop i en intensiv slagväxling med cirka 30 sekunder kvar i den sista rond där Lööf fångade sin motståndares spark och kontrade sedan med en stenhård rak höger som avslutade Malekpour.

Efter den spektakulära knockouten hyllades Lööf på UFC Fight Pass och han vann även utmärkelse för bästa  avslut på FCR 9.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by UFC Fight Pass (@ufcfightpass)


HETAST JUST NU


“Låt oss skapa en ny highlight”

De fansen som fått upp ögonen för Lööf kommer som tur är inte behöva vänta länge för att se honom igen. Lööf kunde nyligen meddela att han sedan proffsdebuten redan skrivit på kontrakt för en ny match på FCR 10 den 20:e november. Motståndet är ännu inte klart men enligt uppgifter till MMAnytt rör det sig om en lovande svensk talang som gått minst en proffsmatch.

– Nytt kontrakt signerat, skrev Lööf på sociala medier. Låt oss skapa en ny highlight!

MMAnytt har varit i kontakt med FCR:s organisatör och matchmäklare Zlatko Ostrogonac som har bekräftat uppgifterna och meddelat att de ser fram emot att ha Lööf på nästkommande gala.

– Så här är det: Alexander levererade i sin senaste match mot en väldigt erfaren Malekpour som vunnit Europamästerskapet. Matchen var tajt men han lyckades avsluta honom riktigt spektakulärt. Efter det bestämde vi att vi måste ha med honom på FCR 10. Han kommer möta ännu en riktigt tuff kille i en högre viktklass, mer än så kan vi inte säga just nu.

FCR har hittills lyckats producera imponerande, hemmaodlade talanger som Tobias Harila – som nu gått vidare till Cage Warriors. Lööf har mycket potential och det finns mycket som talar för att han kan gå lika långt.

– Det är för tidigt att säga [om han är nästa Tobias Harila], men han slår jävligt hårt och är riktigt lovande.

FCR har snabbt blivit en av Skandinaviens snabbaste växande organisationer. Hittills har endast enstaka fighters meddelat deras deltagande på galan och inga hela matcher har offentliggjorts. Ostrogonac vill inte gå in på detaljer gällande matchkortet men utlovar förstklassig underhållning.

– Biljetter kommer vara till salu snart via Ticket Master, det vi kan lova är väldigt bra matcher som vanligt.

Vem vill du se Alexander Lööf möta i sin andra proffsmatch?

Foto: Steve Bonhage

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...