Stjärnmanagern ställer sig bakom Khamzat Chimaev – efter chockbeskedet

✔ Är detta slutet för Khamzat Chimaevs MMA-karriär?

Det råder för tillfället förvirring gällande den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaevs karriär – och hans manager Ali Abdelaziz står vid hans sida oavsett vad som händer.

På sistone har Khamzat haft det tufft då han testade positivt för covid-19 i fjolåret. Han har sedan dess haft återkommande problem på grund av det. Dessa biverkningar och symtom har påverkat honom flera veckor efter att han tillfrisknat. Det ledde även till att hans efterlängtade huvudmatch mot den tredjerankade welterviktaren Leon Edwards ställdes in.

Det var i natt svensk tid som den svenske UFC-stjärnan postade ett inlägg på sociala medier där han antydde på att han inte skulle fortsätta tävla.

 – Jag vill säga tack så mycket för att ni stöttat mig på min resa i denna sport. Jag tror att jag är klar. Ja, jag vet att jag inte tog bältet men det är inte den viktigaste segern i livet, skrev Khamzat.

Nu har Abdelaziz, stjärnmanager till bland andra Khabib Nurmagomedov och Justin Gaethje också uttalat sig.

– Jag verkligen älskar denna unge man jag kommer stötta honom vad han än väljer att göra, skrev Abdelaziz om Khamzat på Twitter.


RELATERAT:


UFC-bossen om Khamzat: “bara emotionell”

UFCs vd Dana White har begärt ett lugn från MMA-världen i samband med all spekulation som råder för tillfället.

Enligt White går Khamzat på flera starka mediciner vilket gör att han inte kan träna ordentligt. White menar att en såpass tävlingsinriktad och högt presterande atlet som Khamzat kan ha överreagerat över sitt tillfälliga tillstånd.

– Han ska inte träna, men du vet, den här killen är en vilde. Han vill slåss varje helg liksom, och nu kan han inte ens träna. Han blev bara emotionell och skrev det där, men han pensionerar sig inte.

I dagsläget finns det inga konkreta uppgifter gällande Khamzats hälsotillstånd.

Khamzat slog igenom förra året som en av de mest lovande talangerna i UFC. Han radade upp tre imponerande segrar på rekordkort tid – inklusive den 17-sekunders knockout över veteranen Gerald Meerschaert. Förväntningarna på honom från fans, lagkamrater, media och UFCs ledning är onekligen höga.

Som obesegrad fighter har Khamzat aldrig känt av en riktig förlust i sin karriär. Det återstår att se om detta är en motgång Khamzat kan återhämta sig ifrån.

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...