Ali Taleb “hungrigare än någonsin” inför PFL:s miljonturnering!

✔ "Jag kan hjälpa min familj en hel del med pengarna" ✔ Har tränat på Allstars i Stockholm tillsammans med Khamzat och Guram!

Uppdatering: Kenji Bortoluzzi har dragit sig ur matchen mot Ali Taleb till följd av en skada. Taleb har fått en ny motståndare med ett matchfacit på 3-0 för PFL London.

Fotbollsmatch - UEFA - 25 sep 20:45

Danmark - Frankrike
3.35 - 2.15
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

UAE Warriors-mästaren Ali Taleb (7-0 MMA) gör snart sin PFL-debut och kan med en handfull av vinster i organisationen bli en av Sveriges rikaste MMA-utövare!

Den obesegrade Malmötalangen imponerade stort i sin första titelmatch när han tog sig an bantamviktsmästaren Vinicius de Oliveira UAE Warriors 30 den 2 juli. Efter en tuff första rond kunde Taleb tokknocka mästaren i följande rond för att ta hem bältet. Med vinsten öppnades en värld av möjligheter upp för honom.

Taleb hade sedan tidigare blivit erbjuden ett kontrakt av UFC, men valde att skjuta upp oktagonsdebuten för att delta i PFL:s bantamviktsturnering för 2022. Lyckas Taleb vinna turneringen får han inte bara prestige, utan även rejäla prispengar på drygt tio miljoner kronor! Detta utöver lönen som han får per match av organisationen.

På PFL London den 20 augusti får Malmöbon möta schweiziska Kenji Bortoluzzi (11-4 MMA), en 32-årig fighter som vunnit fem av sina senaste sex matcher. Till MMAnytt berättar Taleb att han även planerar att försvara sin UAE Warriors-titel framöver, förutsatt att lönechecken ser rätt ut.

– Mina motståndare oroar aldrig mig, sade Taleb till MMAnytt. Jag är mer fokuserad med varje match som jag går. Det blir absolut inte enklare, utan svårare och svårare för varje match. Han är erfaren, men jag har nästan bara mött erfarna motståndare, vilket jag själv vill. Önskar mig aldrig en enkel fight. Vill visa alla att jag inte tar några lätta matcher!

Miljonerna som står på spel utgör självklart en stark motivation för den unga talangen, men det är inte bara för sig själv som han vill åt pengarna.

– Jag kan hjälpa min familj en hel del med pengarna. Köpa ett hus åt dem, säkra deras framtid och därefter kan jag fokusera helt på min egen framtid utan att jag behöver oroa mig för dem. Och helt ärligt motiverar det så mycket att få tävla för stora pengar. Är hungrigare än någonsin.

Taleb tränar vanligtvis ur Redline Training Center i Malmö, under UFC-veteranen Akira Corassani. Men inför PFL-debuten har han även begett sig till Stockholm för att ta hjälp av tränarna på Allstars Training Center. Hos Allstars har Taleb fått träna med svenska toppnamn och UFC-talanger som Khamzat Chimaev och Guram Kutateladze. Den tuffa sparringen har lönat sig och är något som Taleb rekommenderar till alla svenska fighters!

– Mitt fightcamp på Allstars har varit tio utav tio som alltid: hårda träningspass och folk som pushar en 110%. Coach [Andreas Michael] pushar alla till nästa nivå där. Jag kommer att åka dit fler gånger för att träna inför mina fights. Rekommenderar alla som fightas att åka upp dit och testa. Ni kommer inte att ångra er!

Fortsätter han att rada upp vinster väntar UFC-debuten precis runt hörnet, men vid endast 25 års ålder har Taleb samtidigt inte bråttom att ta sig in i organisationen. Först vill han samla på sig erfarenhet och åstadkomma mer utanför oktagonen.

– Jag stressar som sagt inte för UFC. Jag tar det som det kommer. Men jag vet själv att jag är där inom kort och tävlar med de stora namnen. Jag ser att det finns många tuffa i min viktklass [i UFC] och jag ser att jag kan ge dem ett helvete redan nu.

Det är flera svenska fighters som tävlar i UFC idag, med många unga talanger på intåg, däribland Taleb själv. Vägen framåt ser spännande ut för den svenska MMA-scenen!

– Den svenska MMA-scenen växer för varje år, sade Taleb. Jag ser att det är många fighters som kommer upp och tävlar på storgalorna och det är många svenskar som presterar riktigt bra där. Ge det två till tre år till så kommer ni att se många svenska fighters i UFC.

 

Hur tror du att det kommer gå för Ali Taleb på PFL London den 20 augusti?

 


HETAST JUST NU


 

 

Danmark vs Frankrike

 

3.35 – 2.15

 

25 September | 20:45 | UEFA Nations League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Ali TalebExklusivtSenaste NyttSvensk Kampsport

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...