Alistair Overeem kommer fortsätta slåss – skriver nytt multifight-kontrakt!

✔ 41-åringen förväntas debutera senare i år!

Alistair Overeem kommer att fortsätta sin kampsportskarriär, men istället för MMA står nu kickboxning på schemat.

Det står nämligen klart att “The Demolition Man” Overeem har skrivit kontrakt med GLORY Kickboxing. Kontraktet innebär att Overeem kommer gå flera matcher för organisationen men än så länge har han fått varken datum eller motståndare inför sin debut. Han förväntas dock debutera senare i år.

41-åriga Overeem gick skilda vägar med UFC i mars efter att ha tävlat för den världsledande MMA-organisationen sedan slutet av 2011. Han är en av världens mest meriterade fighters med titlar i organisationer som DREAM och Strikeforce.

I UFC kom han dock aldrig att vinna bältet. Det närmaste han kom var när han mötte Stipe Miocic i september 2016. Overeem var nära att avsluta Miocic men blev själv besegrad via KO i slutet av första ronden.HETAST JUST NUAlistair Overeem går över till Glory Kickboxing

Förutom sina MMA-titlar så är Alistair Overeem en meriterad kickboxare med ett matchfacit på 10-4. Han har delat ring med några av sportens främsta och har vinster mot namn som Gokhan Saki, Peter Aerts och Badr Hari.

I slutet av 2010 vann han K-1 World Grand Prix genom att besegra Aerts via TKO i första ronden. Det var även hans sista kickboxningsmatch och året därpå gick han över till UFC efter matcher i flertalet organisationer, däribland Pride FC.

Nu kommer han få möjligheten att återuppleva sina dagar som kickboxare och kanske lägga till ytterligare en titel till sin redan stjärnspäckade resumé.

Kategorier
Alistair OvereemSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...