Alistair Overeem utmanar “hot balls” Derrick Lewis

✅ Den holländske kickboxaren siktar in sig på den forne titelutmanaren efter helgens vinst ✅ Båda två högt rankade knockoutartister

UFC Fight Night 141 ägde rum i Peking, Kina i helgen, en gala där tungviktaren och veteranen Alistair Overeem återvände till vinstkolumnen med en brutal knockoutseger över den debuterande ryssen Sergey Pavlovich. Det var en väl behövd seger, då Overeem innan dess satt på två raka, grova knockoutförluster. Efter sin seger uttalade Overeem en önskan om att få returmatch mot Francis Ngannou, som segrade i galans huvudmatch men som också brutalt knockade Overeem för cirka ett år sedan, men nu verkar holländaren ha bytt riktning.

I ett nyligt gjort inlägg på Twitter valde Overeem att utmana Derrick Lewis, genom att referera till ett av Lewis mest okända citat.

Hittills har inte Lewis besvarat Overeems utmaning.

Båda har gått match om titeln

Overeem har tävlat i UFC sedan 2011 men var en välkänd veteran redan innan UFC-debuten på grund av flera framgångsrika år som kickboxare och MMA-fighter i andra organisationer. Efter att ha dragit ihp en fyra matcher lång vinstsvit som inkluderade knockouter över Junior dos Santos och Andrei Arlovski tilldelades Overeem en titelchans mot dåvarande tungviktsmästare Stipe MiocicUFC 203, en match Overeem förlorade på knockout i den första ronden. Sedan dess har nu den forne kickboxaren vunnit tre utav sina fem senaste matcher.

Lewis blev snabbt både publikfavorit samt titelutmanare efter att ha vunnit nio utav sina tio matcher från år 2015 framåt. Han tog sig förbi fighters som Travis Browne samt ovannämnda Ngannou, och trotsade oddsen genom att knocka den enorma ryssen Alexander VolkovUFC 229 för att vinna matchen som Lewis utan tvekan låg under i poängmässigt. I den framemotsedda matchen om titeln mot Daniel Cormier visade sig dock Lewis svagheter på marken vara för stora, och han tvingades klappa ut till en submission i den andra ronden.

En match mellan dessa herrar är logisk ur ett rankningsperspektiv, men det är fortfarande oklart vad UFC har för planer för dessa knockoutartister.

Vem hade vunnit mellan Overeem och Lewis?

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...