UFC-mästaren Aljamain Sterling: “Petr Yan borde ha blivit avstängd!”

✔ "Jag ser det som ett avsiktligt regelbrott!"

Aljamain Sterling och Petr Yan är på väg att gå ett returmöte om bantamviktstiteln. Sterling tycker att Yan är lyckligt lottad som får en chans på revansch så pass fort.

Sterling är den första fajtern att vinna en titel via diskvalificering och han har pratat mycket om knäet som avslutade det senaste mötet mellan honom och Yan. Under UFC 260 var Sterling på plats som gäst. Han satt bland annat med i panelen på UFC:s invägningsshow. Han svarade även på frågor i en presskonferens med journalister på plats. Där berättar han om varför han tycker att det är konstigt att Yan får ett direkt returmöte.

– I vilken annan sport som helst, när du gör något olagligt, blir du avstängd och får böter. [Yan] blir belönad med ett returmöte, vilket jag förstår för det är en stor match, men vi kan inte bryta reglerna utan konsekvenser. Jag tycker att han skulle ha blivit avstängd, säger Sterling.

Knäet som Yan landande på UFC 259 skapade frågor om det var avsiktligt eller ej, och om hans tränare gav honom instruktioner att utföra knäet. Yan gick dock direkt ut efter matchen med att säga att han inte hörde sina tränare under matchen. Sterling håller inte med Yan och säger att det var ett avsiktligt knä.

– Jag ser det som ett avsiktligt regelbrott. Jag tog hans största slag och han var frustrerad av att han inte kunde få bort mig. säger Sterling.


 HETAST JUST NU 


Aljamain Sterling vill att domarna ska bli hårdare

Mark Smith dömde första matchen mellan Sterling och Yan. Sterling försvarade Smiths beslut att diskvalificera Yan, och påstådde att han inte hade något val. Sterling vill även att andra domare tar till hårdhandskarna när det gäller att döma ett regelbrott, oavsett vad regelbrottet är.

– Om du begår ett avsiktligt regelbrott ska du bli diskvalificerad. Det här är ingen fajt på gatan. Jag kom hit för en organiserad fajt. Vi vet reglerna och vi spelar under samma regler, så förstärk reglerna.

– [fajters] anstränger sig för att komma in i buren, lägger ner hårt arbete, och blir sedan petade i ögonen som Belal Muhammad.

Belal Muhammad blev även han utsatt för ett regelbrott i sin senaste match mot Leon Edwards. Den matchen ogiltigförklarades efter att Edwards petade Muhammad i ögat två gånger. Den andra gången var så pass allvarlig att Muhammad ej kunde fortsätta matchen.

 

Tycker du att domarna för regelbrott ska bli hårdare?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Aljamain SterlingPetr YanSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...