Aljamain Sterling slår tillbaka mot kritiken: “Ni är skådespelarna!”

✔ Menar att det var hans vänner som satte bältet över axeln

Efter att Aljamain Sterling vann bantamviktsbältet via diskvalifikation på UFC 259 har han fått utstå mycket kritik från fans på sociala medier.

I flera bilder och videoklipp kallas han för en falsk mästare och fans skriver skämtsamt att han kommer få en Oscar för sin “skådespelarinsats” efter att knät träffade honom.

The Weekly Scraps Podcast talar nu Sterling ut om kritiken och berättar om hur skadad han blev av Petr Yans knä.

– Jag såg inte knät över huvud taget. Smällen blev mycket värre än om jag hade hunnit se knät och kunde rulla med det. Jag blev skakad. Dana såg att jag blev skakad. Yan vet att han skakade mig. Det var ett otillåtet knä. Han siktade och det var menat att skada mig, vilket det gjorde.

Många fans reagerade på att Sterling först slängde ifrån sig bältet men sedan poserade med det på sociala medier. Sterling förklarade att det berodde på att hans familj och vänner ville se honom med bältet.

– Jag ville inte ens ha det här bältet. Men sen kom min familj och mina vänner och ser mig. De vet att jag har det här. De tog ut det ur ryggsäcken för mig, satte det på min axel och ville att jag skulle vara stolt över min prestation och hur jag förde mig.

– De visste att jag inte ville vinna på det sättet, men de sa att jag fortfarande är mästaren. Jag gjorde det här. Det är svårt att hamna i ett läge där du får slåss om bältet i alla fall.


HETAST JUST NU


Aljamain Sterling trodde att han inte skulle få returmatch

De råder i princip enighet om att Sterling var på väg att förlora matchen när han träffades av knät. Vissa har därför anklagat Sterling för att ha överdrivet skadan som knät orsakade.

Sterling säger i podcasten att han ville fortsätta, för att han trodde att matchen skulle bli ogiltigförklarad annars.

– Jag kommer ihåg att jag frågade hur mycket tid jag hade. För jag ville fortsätta. Jag trodde inte att Dana skulle ge mig en till chans att slåss bältet, att matchen skulle bli ogiltigförklarad. Dana skulle säga: “Han var på väg att förlora matchen i fjärde ronden, så varför använda honom igen?”

– För de fighters som säger att jag mjölkade det… kul för er! Har ni någonsin sett mig ge upp eller leta efter en väg ut? Ni kanske tycker det är lätt att prata om Oscars och allt. Ni är skådespelarna och det kan vara en reflektion av er själva.

Dana White har sagt att han vill se en returmatch mellan Sterling ochYan så fort som möjligt. Men något datum är ännu inte satt. Sterling har dock lekt med tanken om att möta någon annan.

 

Tror du på Aljamain Sterlings förklaring?

 

Kategorier
Aljamain SterlingPetr YanSenaste NyttUFC 259

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...