Aljamain Sterling triggar igång hatstorm – poserar med bältet!

✔ Kommentarerna fylls av kritiker ✔ Hintar om returmöte

Efter sin kontroversiella vinst mot Petr Yan på UFC 259 har bantamviktsmästaren Aljamain Sterling fått ta emot mycket kritik.

Sterling vann genom diskvalifikation efter att ha blivit träffad av ett otillåtet knä, men många ansåg att han överdrev effekten av knät och att han inte är den riktige mästaren.

Kritiken blev särskild hård efter att bilder började dyka upp på sociala medier där han poserade med bältet. Sterling försäkrade först att han inte såg sig själv som mästaren. Det ska enligt honom bara ha varit hans vänner som tagit fram bältet och hängt det över axeln på honom.

Men nu har en ny bildserie dykt upp på Sterling där han håller i bältet och den här gången är det på hans egna Instagram.

– Vissa säger att han är en skådespelare, skriver Sterling. Vissa säger att han är en mästare! Vi kör igen!

Den sista bilden med Oscarsstatyetten är en tydlig provokation till alla som har anklagat honom för att ha överdrivit hur skadan han egentligen var. Det är dock tydligt att fansen fortfarande inte ser honom som den rättmätiga mästaren då en överväldigande majoritet av kommentarerna är negativa.

 – Wow. Ofattbart. Ingen klass, skriver en användare.


– Du hade kanske inte varit så hatad om du inte hade dumpat Matt Serra, skrev en annan och refererade till nyheterna om Sterlings tränare.HETAST JUST NU


Är öppen för returmatch mot Yan

Även om Sterling nu verkar börja betrakta sig själv som världsmästare så tyder den sista meningen i bildtexten på att han trots allt är inne på att ge Yan en returmatch. Tidigare har han gett blandade signaler genom att bland annat ta sikte på ex-mästaren Henry Cejudo som tänkbar motståndare.

Förmodligen inser Sterling att ingen kommer ta honom på allvar som mästare förrän han vunnit en returmatch mot Yan. Bilderna kan vara ett sätt skapa uppmärksamhet inför ett returmöte även om de inte lär göra honom mer populär bland fansen.

 

Tycker du att Aljamain Sterling är en äkta mästare?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Aljamain SterlingPetr YanSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...