UFC-bossen om Amanda Nunes problem: “Är för att hon är kvinna”

✔ "Vad vill ni ha från henne?"

Amanda Nunes är en av sportens mest dominanta mästare, med titlar i både bantamvikt och fjädervikt och en rad försvar av båda bälten.

LÄS MER: Amanda Nunes gör det igen – totaldominerar på UFC 250


Men trots det får hon inte den respekt hon förtjänar – för att hon är kvinna. I alla fall om man ska tro UFC-bossen Dana White, som uttalade sig om just detta i en nylig intervju med TMZ.

– Jag tror att det är för att hon är kvinna, om jag ska vara ärlig, menar White. Nu är det dock svårt för att folk att inte respektera henne, särskilt efter hennes senaste prestation mot Felicia Spencer, fortsätter UFC-presidenten.

“Amanda Nunes mötte den bästa någonsin”

Nunes stod för en rejäl överkörning när hon besegrade Felicia Spencer på UFC 250 förra helgen, ett möte som slutade i ett enhälligt domslut men som enligt många borde ha stoppats innan matchens slut.


LÄS OCKSÅ: “Cris Cyborg är rädd – vill inte möta Amanda Nunes igen”


– När Nunes mötte Germaine de Randamie så sade folk att hon såg väldigt mänsklig ut. Va? Hon mötte den bästa kvinnliga strikern någonsin och vann fighten. Vad vill ni ha från henne? Och sen senast mot en otroligt tuff Spencer, där hon dominerade totalt, säger White.

Nunes försvar mot Spencer var hennes första av fjäderviktstiteln, som hon tog hem när hon besegrade Cris Cyborg. “The Lioness” har sedan innan försvarat sitt bantamviktsbälte fem gånger.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara