Amanda Nunes tillbaka för nytt titelförsvar – efter att ha testat positivt

✔ Kan den nya titelutmanaren hota den dominanta mästaren?

Den regerande dubbelmästaren Amanda “The Lioness” Nunes skulle ha försvarat sin bantamviktstitel mot Julianna “The Venezuelan Vixen” Peña på UFC 265 tidigare i månaden. Hon tvingades dock dra sig ur matchen efter att ha testat positivt för covid, och matchen ställdes in.

– Vi var mer än redo för denna fajt, men tyvärr är det sådant som händer. Håll ögonen öppna för ett nytt datum. Jag testade positivt för covid-19. Nytt datum kommer snart, skrev Nunes på hennes Instagram efter avbokningen.

Nu kan UFC meddela att matchen har bokats om och numera går av stapeln på UFC 269 den elfte september.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sebastian Vendel-Martinez (@vendelmartinez)


HETAST JUST NU


En av de mest dominanta genom tiderna

Sedan Nunes ströp ut Miesha Tate för att vinna bantamviktstiteln i juli 2016 har hon i stort sett enbart dominerat. Hon har brutalt avslutat toppfighters som Ronda Rousey och Raquell Pennington med flera.

Brasilianskan flyttade sedan upp till fjädervikt för att utmana Cris “Cyborg” Justinho om titeln – och skrällde med en spektakulär knockout tidigt i den första ronden.

Sedan dess har Nunes fortsatt att dominera i bägge viktklasser med ensidiga prestationer över Holly Holm och Megan Anderson med flera. Den enda som har hotat och kommit nära att vinna titeln ifrån “The Lioness” är den numera regerande flugviktsmästaren Valentina Shevchenko. Det finns flera fans och medier som anser att Shevchenko gjorde nog för att vinna deras returmatch på UFC 215, men Nunes lämnade arenan med en seger på delat domslut.

Peña besegrade Jessica Rakoczy för att vinna den artonde säsongen av The Ultimate Fighter. Sedan dess har hon ständigt hållit sig i divisionens övre skikt och har enbart förlorat mot elitfighters som Germaine de Randamie och Valentina Shevchenko. “The Venezuelan Vixen” har besegrat bland andra Cat Zingano, Nicco Montaño och senast Sara McMann för att säkra den eftertraktade titelchansen.

Vem lämnar UFC 269 med bantamviktstiteln: Amanda Nunes eller Julianna Peña?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...