Anderson Silva bokad för boxningsmatch – möter 10 år yngre ex-mästare

✔ "Extremt glad att få testa mina boxningsförmågor" ✔ Legendariske fadern går uppvisningsmatch - samma kväll!

UFC-legendaren Anderson Silva meddelar för TMZ att han har bokats in för en boxningsmatch mot den forne mellanviktsmästaren Julio Cesar Chavez Jr. Matchen kommer gå av stapeln den 19 juni i Guadalajara i Mexiko och körs i tio ronder.

– När jag ser tillbaka på min resa ser jag att ingeting har varit förgäves, sade Silva till TMZ.

– Jag är extremt glad för möjligheten att visa mina boxningsförmågor mot Julio Cesar Chavez Jr. Jag tränar konstant och försöker alltid sträva efter att överkomma hinder. Att slåss är mitt eviga andetag.

Silva var mellanviktsmästare mellan 2006-2013 och räknas som en av de främsta någonsin i UFC. Emellertid har hans karriär gått trögt den senaste tiden. I november 2020 blev han sparkad från UFC efter att ha gått lottlös i åtta av sina nio senaste matcher.

Silvas har även ett matchfacit inom boxning på en vinst och en förlust. Båda matcherna skedde för många år sedan och var mot icke-meriterat motstånd.


HETAST JUST NU


Möter sonen till en av boxningsvärldens största

Silvas blivande motståndare Chavez Jr har ett matchfacit på 52-5, varav 34 av hans vinster är via KO. Med sina 35 år är han tio år yngre än Silva. Chavez Jr. höll WBC-bältet i mellanvikt mellan juni 2011 och september 2012.

Senast kommer han från en vinst mot Jeyson Minda i november förra året. Innan dess hade han emellertid två raka förluster. Mest känd är han kanske för att vara sonen till den legendariske boxaren Julio Cesar Chavez Sr.

Fadern räknas som en av de bästa boxarna någon, hade titlar i flera olika viktklasser och gick i pension med ett matchfacit på otroliga 107-6. Faktum är att även Chavez Sr. kommer gå match samma kväll som sonen möter “The Spider” Silva.

Den matchen kommer vara en uppvisningsmatch mot Hector Camacho Jr. som är son till hans stora rival Hector “Macho” Camacho.

Det återstår att se om den 45-årige Silva kan bjuda upp till match mot en så meriterad boxare. Emellertid var Silva själv känd för sin pricksäkerhet och sina snabba huvudrörelser under hans MMA-karriär, färdigheter som kommer väl till hands i boxning.

 

Tror du Anderson Silva har en chans mot Chavez Jr?

 

Kategorier
Anderson SilvaBoxningSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara