Anderson Silva hyllar Khabib Nurmagomedov: “Den nya tuffingen”

✅ Den före detta mellanviktsmästaren spår en ljus framtid för dagestaniern

Sedan Khabib “The Eagle” Nurmagomedov (26-0) vunnit lättviktstiteln på UFC 223 har han varit en av de hetaste talangerna inte enbart i lättviktsklassen, men inom sporten i sig. Fans spekulerar kring vem det första titelförsvaret blir mot och det finns gott om anledningar att hålla ögonen på dagestaniern som tagit MMA-världen med storm.

TMZ talade nyligen med en promenerande Anderson Silva, och bad om den forne UFC-mästarens åsikter gällande Nurmagomedov – Som Silva ser som den nya talangen i UFC.

“Khabib is the new talent, the new tough guy in this sport. And I believe Khabib [can] become the best fight[er] in this sport”

Utöver det kommenterar Silva dessutom en förbryllande fråga från reportern som jämför brassens stil med Nurmagomedovs, trots hur fundamentalt olika de är, fightern talar också om en potentiell match mellan “The Eagle” och Conor McGregor.

Silva har inte varit aktuell i UFC på över ett år, då han på UFC 208 återvände till vinstkolumnen med en kontroversiell poängseger över Derek Brunson. Han var inbokad för en match mot Kelvin GastelumUFC Fight Night 122, men testade positivt för steroider en andra gång och tvingades dra sig ur matchen. Han har tidigare uttalat sig om förhoppningar på en framtida titelchans, men det finns inte mycket som talar för att det sker. Trots sin legendariska status har mellanviktaren utan tvekan fallit på hårda tider, och hans egna framtid i UFC är betydligt mindre ljus än Nurmagomedovs.

Kategorier
Anderson SilvaKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara