Anderson Silva Foto: Vince Cachero för MMAnytt

Anderson Silva redo för comeback i januari

✅Den forne mästaren siktar på återkomst tidigt nästa år ✅Har inte tävlat sedan februari 2017 ✅Vem borde han möta i sin comeback?

Efter snart ett års frånvaro verkar den forne mellanviktsmästaren Anderson Silva vara redo för att stiga in i buren igen. I ett svar på sin instagram-sida meddelade Silva att han planerar comeback i januari. Det är dock inga konkreta uppgifter gällande gala eller motståndare, UFC har inte heller annonserat några nyheter rörande Silva. Det var MMA Fightings Guilerme Cruz som uppmärksammade inlägget.

RELATERAT: 

Från bäst i världen till segerlös

Silva sågs länge som en av de bästa fighters genom tiderna då han var obesegrad mellan 2006 och 2012, var den längst regerande mästaren i UFCs historia och hade den längsta vinstsviten i UFCs historia med sexton raka vinster. På UFC 162 raserade Silvas topposition i divisionen när han blev knockad av Chris Weidman i en stor skräll. Han förlorade sedan returmatchen på UFC 168 och en seger över Nick Diaz UFC 183 ändrades till No Contest sedan Silva testat positivt för steroider.

Därefter förlorade Silva ytterligare två matcher, bägge på domslut, mot Michael Bisping och Daniel Cormier. Segerlös i sina fem senaste matcher gick brassen senast match mot Derek BrunsonUFC 208, och tilldelades en seger på enhälligt domslut efter full tid. Det var dock en oerhört jämn match och resultatet var något kontroversiellt.

Silva är inte längre rankad bland UFCs 15 bästa mellanviktare, men skulle säkerligen kunna utmana de flesta i divisionen utan problem.

Vem vill du se Silva återvända mot?

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...