Anderson Silva kommer med tips till Conor McGregor om rehabiliteringen!

✔ Lyfter fram vikten av återhämtning och vikten av ett starkt psyke!

UFC:s forne mellanviktsmästare Anderson “The Spider” Silva kommer med tips till Conor McGregor om rehabiliteringen efter benbrottet på UFC 264.

“The Notorious” McGregor råkade ut för en hemsk skada i den första ronden under trilogimatchen mot Dustin Poirier som ägde rum den 10 juli detta år. Strax innan slutsignalen lät av den inledande ronden slängde McGregor iväg en spark och när han sedan satte ner foten på mattan var benbrottet ett faktum.

Det var ett dystert avslut på den mycket uppmärksammade matchen och det var det andra benbrottet på bara några månader då Chris Weidman också råkade ut för ett brutet ben i sin match mot Uriah Hall.

Silva som även han brutit sitt ben i en titelmatch passade på att skicka iväg några goda råd till “The Notorious” som just nu håller på att återhämta sig från operationen.

– Det Conor borde göra nu är att ta vara på tiden och fortsätta återhämta sig och sköta sin fysioterapi, sade Silva till Submission Radio. Fortsätta träna överkroppen och hålla sitt sinne borta från fighting.

– Håll fokuset på återhämtningen och tänk inte på att du måste slåss imorgon eller om sex månader. Bara återhämta din kropp och var redo på att förbereda dig mentalt när du är tillbaka, när du är tillbaka starkare och bättre!


HETAST JUST NU


Anderson Silva utvecklar vad han menar med att vara redo

Efter “The Spider” bröt sitt ben mot Weidman var det många som funderade på ifall han var klar med sporten. Att komma tillbaka efter en såpass allvarlig skada som i många fall kan innebära slutet på sin karriär krävs det ett starkt psyke. Speciellt när man tävlar med den absoluta eliten inom kampsport.

– Ditt sinne, du måste vara redo och koppla ihop det med ditt hjärta, för att bli ännu starkare. Fortsätt utmana dig själv och bevisa hur mycket du älskar ditt jobb. Ens mentalitet är väldigt viktig!

Silva är aktuell i en boxningsmatch mot UFC-legendaren Tito Ortiz som äger rum den 11 september. På matchkortet kommer vi även få se Vitor Belfort möta Oscar De La Hoya.

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
NyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...