Anderson Silva riktar kritik mot UFC: “Fruktansvärt!”

✔ "The Spider" förstår inte UFC:s beslut! ✔ "Det är som att ta ett lejon i djungeln och sätta den i en bur!"

Den före detta UFC-atleten och forne mellanviktsmästaren Anderson “The Spider” Silva tycker inte att det är rätt av UFC att blockera Georges St-Pierre från att göra hans boxningsdebut.

Trillers delägare Ryan Kavanaugh har bekräftat att en boxningsmatch mellan St-Pierre och boxningslegendaren Oscar De La Hoya är i planeringsfas och att de båda gått med på att möta varandra.

Enligt Kavanaugh är även allt klart gällande kontraktet för matchen och det enda som saknas är ett godkännande från UFC. På sociala medier gick han ut med ett nytt miljonbud till UFC-chefen Dana White i hopp om att få till St-Pierre vs De La Hoya.

UFC har inte gett St-Pierre tillstånd att gå matchen och han behöver ett godkännande från organisationen för att kunna tävla i andra arrangemang.


HETAST JUST NU


Anderson Silva kritiserar UFC:s tillvägagångssätt

Silva riktar kritik mot hur UFC har valt att hantera situationen och han förstår inte varför de väljer att agera som de gör. I en intervju med MMAjunkie kommenterar han deras beslut.

– Jag får det inte att gå ihop, framförallt för att GSP har gjort så mycket för sporten, speciellt för UFC. Varför väljer de att hålla tillbaka honom? Jag kan inte förstå det, säger Silva.

– GSP är en fighter och man kan inte hålla tillbaka en fighter. Det är som att ta ett lejon i djungeln och sätta den i en bur. Lejonet kommer att dö. De kan inte göra såhär. Deras beslut är inte logiskt. Det är fruktansvärt, riktigt fruktansvärt!

“The Spider” dominerande mellanviktsklassen i UFC under en längre tid men sedan 2013 har han endast vunnit en match i organisationen. Silva gick skilda vägar med UFC i november förra året och har inte tävlat sedan dess.

I dagsläget är “The Spider” inbokad i en boxningsmatch mot Julio Cesar Chavez Jr. som kommer äga rum i Guadaljara, Mexico den 19 juni.

 

Håller du med Silva?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Anderson SilvaNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...