Anderson Silva uttalar sig igen – Förnekar fortfarande inte doping

Den före detta mellanviktsmästaren Anderson Silva har på nytt uttalat sig om sitt positiva drogtest som uppdagades den 10 november.

Den före detta mellanviktsmästaren Anderson “The Spider” Silva har åter igen hamnat i trubbel då det den 10 november stod klart att han för andra gången testat positivt i sin professionella MMA-karriär.

Samarbetar med USADA

För två dagar sedan kunde MMAnytt.se rapportera att Silva brutit tystnaden kring sitt positiva drogtest i ett meddelande på sociala medier där han bland annat sade att han “inte tänkte ge upp”.

Nu har 42-åringen på nytt adresserat sitt drogtest i ett nytt meddelande där “The Spider” säger att han och hans läkarteam samarbetar med USADA för att få reda på vad som gjorde att han testade positivt.

Flera fans har poängterat ut att den före detta mästaren fortfarande inte har förnekat doping i sina uttalanden:

Andra gången han testar positivt

Det är andra gången som Silva testat positivt. Efter sin match mot Nick Diaz i januari 2015 så visade ett drogtest att “The Spider” hade steroiderna drostanolone och androsterone i sin kropp. Han hävdade att han fått i sig preparaten via förorenade “sexpiller”.

För sitt första USADA-övertramp fick Silva sin domslutsvinst över Diaz ogiltigförklarad, blev avstängd i ett år och fick böta $380,000 (närmare 3,2 miljoner kr).

Det är ännu oklart vad Silva testat positivt för och vad hans straff kommer att bli.

Läs mer:

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Anderson SilvaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...