Ändrade planer för Fury vs Wilder 3 – på grund av coronavirus

✔ Nästa stora event som drabbas av pandemin

I februari tidigare i år vann Tyson Fury returmötet mot Deontay Wilder, och blev därmed ny världsmästare i tungvikt. En tredje fight mellan de två giganterna var inplanerad den 18 juli i Las Vegas, men tvingas nu att skjutas upp – på grund av coronaviruset.

I en intervju med ESPN förklarar Top Rank-promotorn Bob Arum att mötet flyttas fram till senare i höst.

– Eventet kan helt enkelt inte bli av den 18 april, säger Bob Arum till ESPN och fortsätter:

– Vart skulle de (Tyson Fury och Deontay Wilder, reds. anm.) träna någonstans? Hur skulle vi kunna sälja biljetter? Det vore helt galet att hävda att fighten blir av när inte ens britterna kan ta sig hit, menar Arum.

Tidigare den här månaden förbjöd kommissionen i Nevada (NSAC) samtliga kampsportsevent fram till nästa sammanträde – den 25 mars. NSAC ställde senare in det mötet vilket gör framtiden än mer oviss.

Utnyttjar klausul – för ett tredje möte

Första matchen mellan Fury och Wilder slutade med ett oavgjort och minst sagt kontroversiellt domslut. I returmötet kom Fury ut och satte otrolig press på Wilder från rond ett.

Efter att ha golvat Wilder i tredje ronden och slickat i sig amerikanens blod i den sjätte, lyckades tillslut Fury hitta avslutet. Det var en dominant uppvisning av britten, som nu leder till en trilogi mellan de två stjärnorna.

Wilder har nämligen nyttjat en klausul i deras kontrakt som möjliggör en tredje fight. Top Rank vd:n Bob Arum vill inte spika ett datum för fighten med tanke på coronakrisen – men menar att man siktar på oktober.

Fram tills dess får vi helt enkelt passa på att njuta av Tyson Furys framförande av Don McLeans American Pie, som han bjöd på direkt efter segern mot Wilder. Kolla in videon nedan!

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Svara