Andreas Gustafsson
Andreas "Bane" Gustafsson.

JAAA! Svensken kör över UFC-veteranen – avslutar efter blodig match!

✅ KLART: Stjärnan får nästa titelchans!

Andreas Gustafsson gör det igen.

“Bane,” som den svenske MMA-stjärnan kallas, gick nyligen sin tredje proffsmatch på Austrian Fight Challenge 10 i Wien. Där tog han sig an den tidigare UFC-fightern Amilcar Alves i en spännande mellanviktsdrabbning.

Den brasilianske motståndaren var riktigt tuff och hade en del att komma med, bland annat ett tidigt knä som bröt näsan på Gustafsson. Men överlag var det svensken som dominerade med sin överlägsna brottning.

I den tredje och sista ronden öste Gustafsson ner med stenhårda slag, varpå tvingade Alves klappade. Därmed säkrade svensken sin första proffsvinst via teknisk knockout, efter att ha inlett karriären med två raka submissionvinster.

Andreas Gustafsson klar för titelmatch

Efter matchen stod det klart att Gustafsson kommer få chansen att bli mästare i Austrian Fight Challenge. Han kommer nämligen ta sig an österrikaren Dominic Schober i en titelmatch med det vakanta bältet på spel under Austrian Fight Challenge 11.

Schober (9-6) vann tidigare under kvällen över fransmannen Wilfried Edmund, och klev sedan in i buren igen för en staredown med Gustafsson efter svenskens vinst.


LÄS MER: Framtidens UFC-stjärnor – här är Sveriges 7 hetaste MMA-talanger


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara