Bilder via Viaplay

Andreas Gustafsson KROSSAR motståndaren i Cage Warriors-debuten!

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Se det skickliga avslutet här!

Cage Warriors 103 pågår i Köpenhamn i skrivande stund, och där fick vi alldeles nyss se Västeråsfightern Andreas Gustafsson göra sin debut för topporganisationen.

Den 28-årige mellanviktaren, som förra året plockade hem ett VM-silver som amatör, ställdes mot den norske proffsdebutanten Ismar Blagoje. Och matchen gick knappast särskilt bra för norrbaggen. Gustafsson körde nämligen över honom totalt så fort den första ronden var igång, med helt överlägsen brottning.

Avslutade med skicklig submission

Inom loppet av sekunder var började Blagoje blöda och sedan spenderades matchen på marken, där Gustafsson hade full kontroll. Norrmannen hade inget svar på svenskens brottning och så småningom kom avslutet.

Gustafsson använde benen får att få till ett skickligt axellås – ett så kallat modified scarf hold – som tvingade Blagoje att klappa drygt fyra minuter in i den första ronden. Kolla in avslutet nedan (via Twitter):

Officiellt resultat: Andreas Gustafsson besegrade Ismar Blagojevia submission (modified scarf hold) i rond 1 (4:02).

Andreas Gustafsson – nästa svenska MMA-stjärna?

Gustafsson har nu två raka segrar som proffs. Debuten gjorde han på Fight Club Rush 4 i januari, där han också dominerade totalt och vann via submission.

Med en sådan råstyrka och brottning som Gustafsson besitter kan han mycket väl bli ett stort hot mot många av världens mellanviktare. Och det finns inte många bättre vägar till världstoppen än Cage Warriors, där stjärnor som Conor McGregorMichael Bisping och många andra har fightats före sina UFC-karriärer.

Kolla in Gustafssons segerintervju med MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez i videon nedan (via YouTube):

Kategorier
Cage WarriorsSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

Visa resultat

Loading ... Loading ...