Förlust för Gustafsson i KSW-debuten – se highlights här!

✔ Domarna oense - en ville ge vinsten till svensken ✔ "Bane" inte längre obesegrad

Under kvällens KSW 55 i Warszawa, Polen fick vi se svenske Andreas “Bane” Gustafsson gå sin största fight hittills i karriären.

Gustafsson gjorde sin debut i KSW-organisationen, som är en av de allra största i Europa. Där fick han möta den polske stjärnan Damian Janikowski i vad som visade sig vara en riktigt jämn matchning.


RELATERAT: “Bane” klar för MMA-gigant – första svensken sedan “Mauler”


Med flera stora medaljer i grekisk-romersk brottning – inklusive OS-brons 2012 – ansågs Janikowski vara den starkare brottaren på pappret. Han var också den som snabbt lyckades få ner Gustafsson på mattan, bara sekunder efter matchstart.

Janikowski fick dock inget uträttat på marken mer än kontrolltid. Och ståendes var det istället Gustafsson som var den mer effektiva fightern större delen av tiden – samtidigt som han också visade på starkt nedtagningsförsvar i de senare ronderna.

Gustafsson såg ut att vara på väg mot en jämn domslutsvinst när han plötsligt åkte på en sen nedtagning i rond tre, som sannolikt gjorde att Janikowski stal den ronden. Efter full tid var det nämligen polacken som säkrade en knapp poängseger.

Poängdomarna var oeniga, då en av de tre hade Gustafsson som segrare. Även sändningens expertkommentatorer menade att matchen var så jämn att den hade kunnat gå åt vilket håll som helst.

Se highlights från matchen via Twitter!

Första förlusten som proffs för Andreas Gustafsson

Gustafsson startade proffskarriären i januari 2019 och etablerade sig snabbt som en av Sveriges hetaste fighters. Men efter en obesegrad vinstsvit som sträckte sig över hans sex första matcher, förlorade han nu för första gången som proffs.

Nederlaget mot Janikowski var dock inte första gången Gustafsson fick se sig besegrad i en MMA-match. När han tävlade i A-klass och representerade det svenska MMA-landslaget kammade han nämligen hem en silvermedalj på VM 2018, efter att ha förlorat mot ryssen Dzhamal Medzhidov i finalen. Även den förlusten kom via domslut.

För Janikowskis del var kvällens knappa vinst oerhört viktig. Han hade innan detta förlorat tre av sina senaste fyra matcher och stod innan fighten med ett record på 4-3. Nu avancerar han till 5-3, bibehåller sin stjärnstatus och visar med segern att han är någon att räkna med i KSW:s mellanviktsdivision.

Gustafsson har två matcher kvar på sitt KSW-kontrakt och väntas snart få en chans att komma tillbaka starkare.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Andreas GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...