Andreas "Bane" Gustafsson (vänster) och Khamzat "Borz" Chimaev (höger). Foto: Stefan Romare-MMAnytt / @khamzat_chimaev-Instagram

“Bane” går ut med öppen utmaning – får svar av Khamzat Chimaev!

✅ Letar ny match - efter krossen ✅ Kängan: "Ska visa vem som är vikingen ..."

Andreas Gustafsson blev i helgen 4-0 som proffs, när han dominerade brasilianaren Givago “Giba” Francisco totalt i den delade huvudmatchen på hemmagalan Fight Club Rush 5 i Västerås.

Nu är den svenske supertalangen, som går under smeknamnet “Bane,” redan på jakt efter en ny fight. Han är nämligen inställd på att fightas på Shogun MMA 3 i Spennymoor, England den 12 oktober. Det enda som saknas i nuläget är en motståndare villig att möta honom.

Därför går nu Gustafsson ut med en öppen utmaning, ihop med tränaren Jörgen Hamberg och Shogun MMA-arrangören Aden Connor (via Facebook):

Right people this is Andreas Gustafsson Berg he’s a pro middleweight from Sweden and he’s keen to come to these shores…

Publicerat av Aden Connor Tisdag 3 september 2019

– Jag undrar om det fortfarande finns plats för grymma krigare, eller har ni blivit moderna och mesiga? Jag vill bara dela buren med riktiga män, inga strategiska fegisar vars frisyr och matchfacit är det viktigaste. Gå in där, mötas i mitten och ha kul, spela ett uråldrigt spel av våld och skratta efteråt. Jag blev nyss 4-0 den här helgen och jag är redo att fightas varje dag om det krävs, är du? Kontakta Aden och visa mig att det finns hopp, skriver Andreas Gustafsson bland annat i en kommentar under inlägget.


LÄS MER: “Tror inte han ville vara där i buren …”

LÄS OCKSÅ: Fight Club Rush 5: Resultat


Khamzat Chimaev: “Har bjudit in honom tio gånger”

Det dröjde inte länge innan Gustafsson fick svar – dock inte riktigt svaret han hade hoppats på. Ett annat av Sveriges främsta stjärnskott, Khamzat Chimaev som är 5-0 som proffs, störde sig nämligen på den kaxiga framtoningen och började genast säga sitt.

Chimaev, även kallad “Borz,” är under kontrakt med MMA-organisationen BRAVE och har därmed ingen möjlighet att mötas på den aktuella galan. Däremot vill han sparras mot Gustafsson…

– Jag har bjudit in honom tio gånger att komma och sparras och jag ska visa vem som är vikingen. Jag kom till och med till ert gym för att sparras med dig men du var inte där. Sluta prata som om folk vore rädda att möta dig. Som bäst är du en brottare på C-nivå som inte ens skulle våga stå upp i en match mot en tjej. Om jag inte var i BRAVE så skulle du ha blivit krossad och ingen skulle prata om dig. Du förlorade mot en junior från Ryssland på VM, skriver Khamzat Chimaev – varpå kommentarsfältet spårar ur totalt (klicka på inlägget ovan om du vill se mer).

En viss rivalitet har den senaste tiden börjat växa fram mellan Västerås Fight Club – där Gustafsson håller till – och Allstars Training Center, där Chimaev tränar. Detta syns allt mer efter denna ordväxling. Den potentiella matchningen mellan Gustafsson och Chimaev har dessutom blivit något av en snackis hos många inom MMA-Sverige, men i nuläget är den alltså inte möjlig att boka på grund av kontraktsskäl.

Det återstår att se om Gustafsson lyckas hitta någon motståndare till Shogun MMA 3.


RELATERAT: Alexander Gustafsson: Han blir Sveriges nästa stora MMA-stjärna


Vem tror ni hade vunnit om Andreas Gustafsson och Khamzat Chimaev möttes i framtiden? Kommentera!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...