Andreas Knutsson
Foto: Stefan Romare / @instaknutsson

MMA-talangens halspulsåder sprack – opererades akut i åtta timmar

✅ "Livsfarligt - 40% överlever inte operationen"

Idag drar världens största turnering för A-klassare igång i Bahrain. I MMA-VM deltar över 500 atleter i 16 viktklasser för att kora världens bästa fighter.

Sverige skickade 24 fighters – men bara 23 av de kom fram. Lätta tungviktaren Andreas Knutsson från Västerås Fight Club fick i fredags åka in akut till sjukhuset – efter att dennes halspulsåder spruckit.

Knutsson drabbades av “aorta disruption” som har en otroligt hög dödlighet. Ett ärftligt bråck på aortan ska ha varit en bidragande orsak till att halspulsådern sprack. Talangen ligger just nu och vårdas på intensiven – efter den långa operationen som många inte överlever.

Andreas Knutsson (höger) tog brons på EM i somras – Foto: Stefan Romare

Enligt källor till MMAnytt ska Andreas Knutsson:s morfar ha gått bort i åkomman.

Läkarna har meddelat att Knutsson i framtiden förmodligen kommer att kunna motionera lite grann, en stor omställning från att satsa helhjärtat på en sport på elitnivå.

Han är på en mer säker plats rent fysisk just nu, men är väldigt låg, sade tränaren Jörgen Hamberg till MMAnytt.

Att få hela sin intressesfär bortkastad är väldigt tufft. VM stod framför dörren och hans debutmatch som proffs var inbokad till den sjunde december. Det är grymt orättvist.


LÄS MER: VM i MMA 2019: Då går svenska landslaget matcher i storturneringen!


För bara någon timme sedan uppdaterade Knutsson om sitt hälsotillstånd på Instagram, där han även detaljerar händelseförloppet.

“Hej. Tanken var att gå till barberaren följt av att i veckan vinna VM guld. Tyvärr pajade aortan helt slumpmässigt. Dock är jag fortfarande en hyperborean übermensch, då detta normalt dödar innan man kommit till DR”, skrev Knutsson på Instagram.

“En tossig anekdot är att jag tänkte hålla det hemligt, för himmel så vekt. När läkarna sa att jag borde kontakta anhöriga sa jag att det är lugnt. När han då insisterade frågade jag om det fanns risk att dö? Då fick jag svar i stil med, det faktum att du är i så god form ökar chanserna att du överlever.”

Vi på MMAnytt önskar Knutsson all lycka och att han kryar på sig så snart som möjligt!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...