Regelvidriga armbågar? Skarp kritik efter märkliga UFC-sekvensen

✔ Tränaren vansinnig efter Allstars-fighterns förlust ✔ "Förfärligt jobb av domaren!"

Under onsdagsnattens UFC-gala på “Fight Island” fick vi se märkliga sekvenser när Andreas Michailidis och Modestas Bukauskas drabbade samman på underkortet.

Michailidis, som representerar den svenska stjärnklubben Allstars Training Center, hoppade in på kort varsel mot den tidigare Cage Warriors-mästaren och gav Bukaskas en tuff match. Men fighten slutade abrupt precis när den första ronden tog slut – efter ett par armbågar som väckt diskussioner.


LÄS MER: UFC Fight Night: Kattar vs. Ige – Fullständiga resultat och bonusar

LÄS OCKSÅ: Khamzat Chimaev utmanar världseliten – vill “smasha” Donald “Cowboy” Cerrone!


– Otillåtna träffar i bakhuvudet, sedan lutar du dig mot buren och dörren öppnas så att du ramlar. Det där var galet. Förfärligt jobb av domaren! skriver Allstars-tränaren Andreas Michael i ett inlägg på Facebook, där han även anklagar den brittiske matchdomaren för att vara partisk till Bukaskas fördel – eftersom han bor och tränar i England.

Armbågarna åt sidan, så verkade Michailidis inte ha märkt att burdörren öppnats bakom honom. Därmed ramlade han bakåt när han försökte sätta sig upp mot stängslet – varpå domaren stoppade matchen.

Se den märkliga sekvensen i videoklippet nedan!

Överväger protest efter UFC-galan: “100 % regelvidriga”

Michael anser att Michailidis borde ha fått fem minuter på sig att återhämta sig. Även Michailidis grekiska klubb, EFL, menar i ett inlägg att armbågarna var “100 % regelvidriga”.

Bukaskas håller dock inte med.

– I omklädningsrummet förklarade de exakt vart man får och inte får träffa. När jag tittade upp på skärmen såg jag till och med ett stort rött märke precis där jag träffade, säger Modestas Bukauskas.

Enligt uppgifter till MMAnytt överväger Michailidis team att lämna in en protest. För närvarande kvarstår dock resultatet, som blev en seger till Bukaskas via teknisk knockout.

Michailidis tävlar i vanliga fall i mellanvikt, men tog denna fight i lätt tungvikt på grund av den korta varslen. I sin nästa match väntas han återvända till den ordinarie viktklassen.


SE ÄVEN: “Inget snack om saken – Khamzat går hela vägen till UFC-bältet”


 

Vad säger ni läsare om armbågarna och hela den märkliga sekvensen? Kommentera!

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...