Ståhl kammade nu hem sin första seger sedan vändan i UFC.

Andreas Ståhl protesterar mot domslutet i matchen mot Georgi Valentinov på EuroFC 01

I helgen som gick förlorade svenske Andreas Ståhl sin match mot mot Georgi Valentinov på EuroFC 01 via enhälligt domslut. Nu har han lämnat in en protest mot domslutet.

Det var flera som ansåg att Andreas Ståhl (10-3) borde ha vunnit matchen mot bulgaren Georgi Valentinov (16-3) i lördags på European Fighting Challenges debutgala EuroFC 01 i finska Esbo. Han har sett matchen i efterhand och han är missnöjd med domslutet och har lämnat in en protest mot detta. Det säger han i en intervju med Norran när han kom hem till Umeå.

“Det är en väldigt jämn match. Han fick första ronden, det kan jag köpa. Men de två sista ronderna är mina. Och det värsta är att jag kände att jag kunde ha kört två ronder till. Han såg trött ut. I sämsta fall borde det ha varit oavgjort för min del.”

I intervjun berättar han också om att han drog på sig en ganska vanlig skada för fighters. Ett ben i högerhanden bröts av efter en överhandshöger i början av rond 2.

“Jag kände direkt att något hände. Efter det kunde jag inte använda högern eller brottas. Jag kunde inte greppa något. Jag kunde inte räta pekfingret. Jag provade att räta ut det under matchen, men det gick inte. Jag har fått höra att det är en ganska vanlig skada. Det är benet till pekfingret som har gått rakt av och sedan rört på sig.”

Nu är det dags för operation och en några veckor lång läktid och sen är han fit for fight igen.

“Det är surt, men jag kommer att komma tillbaka. Jag kände mig oerhört stark och lite lurad på det roliga. Jag fick ju halva mitt game förstört när högerhanden inte fungerade, säger Ståhl.”

Foto: Mazdak Cavian

Se alla galor från UFC live på Viaplay - Klicka här
Kategorier
Andreas StåhlNyheterSenaste Nytt
Omröstning

Vem vinner titelmatchen på UFC 234?

Visa resultat

Loading ... Loading ...