Enorma skrällen: Mega-underdog blev ny tungviktsmästare i boxning

✅ Mulliga mexikanaren knockade storfavoriten ✅ Tog alla bälten från Anthony Joshua

Andy Ruiz stod under lördagsnatten för en megaskräll i boxning. Han lyckades nämligen avsluta en av sportens allra största stjärnor, Anthony Joshua, på en gala i Madison Square Garden i New York.

Ruiz var en enorm underdog. Spelbolagen gav över 20 gånger pengarna till de som bettade på honom – men i matchen var det i princip spel mot ett mål för den nederlagstippade utmanaren. Han slog ner Joshua hela fyra gånger innan vinsten via teknisk knockout kom i rond sju.

Inte nog med att detta var en av de största skrällarna i boxningens historia. Ruiz är nu även den första mexikansk-amerikanske tungviktsmästaren någonsin.

Andy Ruiz vann fyra olika världstitlar

Med TKO-vinsten la Ruiz beslag på fyra stora titelbälten. Han är nu ny mästare i WBA, WBO, IBF och IBO.

Den enda stora titeln som Ruiz ännu inte har är i WBC. Där är nämligen den obesegrade knockoutkungen Deontay Wilder mästare. Dessutom är Tyson Fury fortfarande med i mixen.

Fury är boxningens linjära tungviktsmästare, som vann alla bälten utom WBC-titeln innan han tog en paus från sporten av personliga skäl – för att sedan återvända mot Wilder och gå oavgjort tidigare i år.

Wilder ska härnäst försvara WBC-titeln i en returmatch mot Luis Ortiz. Därefter planeras han och Fury göra upp på nytt i början av 2020.

Det återstår att se om Ruiz därefter får chansen att norpa det sista titelbältet.

Fury stöttar Joshua – Wilder gör det motsatta

Efter matchen var det blandade reaktioner från de andra stora tungviktarna. Joshua har länge anklagats för att ducka de svåra matcherna, inte minst mot Wilder – som nu går till attack och skriver att Joshua “aldrig var en riktig mästare.”

Fury var istället mer stöttande på Twitter.

En annan som reagerade på chockresultatet var UFC-stjärnan Conor McGregor – genom att hylla mexikanska fighters för deras tuffhet, med en egen anekdot till matcherna mot Nate Diaz.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...