Anthony Pettis och “Wonderboy” vill mötas

✅ Den forne lättviktsmästaren siktar på nya utmaningar i en ny viktklass ✅ Bägge fighters intresserade av mötet - Läs mer på MMAnytt.se!

Under de senare åren har det blivit allt vanligare för fighters att gå upp till högre viktklasser, med flera lyckade resultat. Den forne welterviktaren Robert Whittaker är obesegrad i mellanvikt – samt divisionens regerande mästare och Michael Chiesa besegrade nyligen Carlos Condit efter att ha flyttat upp från lättvikt för att nämna några exempel.

Nu verkar den forne lättviktsmästaren Anthony “Showtime” Pettis (21-8) vara intresserad av att gå upp till weltervikt – och har en särskild motståndare i tankarna: Den tvåfaldige titelutmanaren Stephen “Wonderboy” Thompson (14-3-1).

Det var först Pettis som tog till sociala medier för att utfärda utmaningen till “Wonderboy”.

View this post on Instagram

Heard somebody is looking for a fight. What you guys think? Take my talents to WW and take on the boy? Comment ⬇️ let me know if y’all get excited for this one #showtime #lovethis #forthefans #teampettis

A post shared by Anthony Pettis (@showtimepettis) on

Thompson besvarade Pettis utmaning och var öppen för att välkomna den forne UFC-mästaren till welterviktsklassen.

ESPNs Brett Okamoto menar på att det är för tidigt för att se om matchen kommer att bli av, men att bägge sidor har begärt att UFC bokar mötet.

Båda kommer från förluster

Bägge fighters har förlorat två utav deras tre senaste matcher. Pettis har varvat vinster och förluster i sina sex senaste matcher, och har en submissionvinst över ovannämnda Chiesa inklämd mellan TKO-förluster mot Dustin Poirier och Tony Ferguson. Båda de förlusterna är förvisso på grund av skador, men kvarstår som förluster oavsett.

“Wonderboy” förlorade sin andra chans på welterviktsmästaren Tyron WoodleyUFC 209, men följde upp med en domslutsvinst över Jorge Masvidal. Sist han var aktuell förlorade han ett något kontroversiellt domslut mot den brittiske stjärnan Darren Till.

Vem hade vunnit mellan Pettis och “Wonderboy”?

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara