Anthony Pettis (© Gary A. Vasquez & © Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports)
Anthony Pettis (© Gary A. Vasquez & © Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports)

Anthony Pettis tänker stämma USADA – för galna olyckan innan Nate Diaz

✅ Drogtestet fick honom att blöda - kort tid innan stormatchen

Den före detta lättviktsmästaren Anthony Pettis blev avslutad av Nate Diaz i sin senaste match, men en tumskada delvis åsamkad av United States Anti-Doping Agency (USADA) kan ha spelat en roll.

I en intervju med ESPN så avslöjar “Showtime” Pettis hur han endast en och en halv timme innan UFC 241 lyckades skada sig på en glasflaska som han nyligen använt för att göra ett urinprov.

 – Jag hade ett perfekt träningsläger, och sen när vi drar till matchen och jag vandrar runt backstage så kommer USADA fram och säger “Hallå, vi behöver att du gör ett urinprov för ett drogtest, sade Pettis.

Jag gjorde ett första drogtest, men det var för utspätt. När du rehydrerar så har du oftast för mycket vatten i kroppen.

Så vi gjorde ett andra drogtest, men jag blev tvungen att vänta tills jag var kissnödig igen, så det blev ungefär en och en halv timme innan matchen.

Jag gjorde urinprovet och när jag stänger flaskan med skruvkork och ska lägga in den i plastpåsen, då ser jag blod.

Det är blod i påsen och jag tittar på min hand och ser ett jack i tummen. Jag skadade mig på drog testet.

View this post on Instagram

Tunnel vision

A post shared by Anthony Pettis (@showtimepettis) onMedan du sov: Duke Roufus plan för Anthony Pettis nästa matchAvråddes att ta matchen mot Nate Diaz

Anthony Pettis fortsätter sedan att förklara hur han meddelar UFC och USADA om skadan. Med kort tid inför hans viktiga match så får han ett besvärligt besked:

 – UFC-doktorn kommer in och säger “Okej, du kommer att behöva stygn. Vi kan antingen sy ihop dig, och du kommer antagligen att blöda under matchen.

Eller så kan vi stänga såret med lim, och det kommer hålla under matchen. Men du kommer inte att blöda något alls, såret kommer vara helt stängt.”

 

 

 

Trots att Pettis långtida coach Duke Roufus avrådde honom från att tävla så valde “Showtime” att fortsätta. Men såret kom att påverka hans förberedelser och han kunde bland annat inte värma upp som normalt:

 – … om jag slog så öppnades såret upp. Jag kunde inte heller grapplas. Så jag fick skippa uppvärmningen och det syntes. Det var ett perfekt träningsläger och allt kändes så bra, men när jag går ut så skiter sig allt.

Jag var fast i mina egna tankar under hela matchen. Jag använde helt fel energi och försökte avsluta honom.

Nu tänker Pettis och hans team stämma USADA då de känner att skadan påverkade honom och hans chanser i matchen.

“Showtime” har nu varvat sina vinster med förluster sedan mitten av 2016 men kommer att få chansen att återvända till vinstkolumnen i helgen. Den före detta lättviktsmästaren kommer att tävla under helgens UFC 246 då han tar sig an Carlos Diego Ferreira.

 

Gör Pettis rätt i att stämma USADA?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Anthony PettisSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...