Anthony “Rumble” Johnson är ett stort steg närmare sin UFC-comeback!

✔ Då kan vi förvänta oss "Rumble" tillbaka i buren

Anthony “Rumble” Johnson är officiellt på väg tillbaka till UFC! Den före detta titelutmanaren har nu återinträtt i UFCs antidoping-program som sköts av USADA (United States Anti-Doping Agency).

Johnson gjorde sitt första USADA-test den 10 september, vilket betyder att “Rumble” är ett stort steg närmare en return till buren. Nu kommer den 36-åriga Johnson att behöva testas i minst sex månader innan han får tävla i UFC.


Relaterat


Anthony Johnson kan tidigast tävla i februari 2021

“Rumble” har tävlat i fyra viktklasser under sin långa karriär: weltervikt, mellanvikt, lätt tungvikt och tungvikt. Det var dock i lätt tungviktsklassen som han var mest framgångsrik.

Under sin andra vända i UFC så kom han att gå åtta matcher och förlorade endast mot ex-mästaren Daniel Cormier. Förutom ett domslut så kom han att vinna resten av matcherna via TKO/KO.

Efter sin andra förlust mot Cormier i april 2017 så överraskade Johnson genom att pensionera sig under livesändningen. Sedan dess har “Rumble” visat upp en imponerande fysik som varit väl bortom hans tidiga MMA-karriär.

“Rumble” Johnson säger dock själv att han siktar på lätt tungviktsklassen. Skulle han inte stöta på några problem med USADA så kommer han att kunna återvända till oktagonen tidigast i februari 2021.

 

Vem vill du se “Rumble” möta i sin comeback?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Anthony JohnsonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara