Anthony “Rumble” Johnson avslöjar – därför valde han Bellator före UFC

✔ Knockout-maskinen är redo för nya utmaningar! ✔ Första matchen i Bellator stundar - blir det Yoel Romero?

Efter rykten, spekulation och påståenden blev det under förra veckan klart att Anthony “Rumble” Johnson valt att lämna UFC för att teckna kontrakt med konkurrenten Bellator.

Det var ett beslut som chockade många. 36-åriga Johnson har under sina två UFC-vändor blivit en av organisationens mest fruktade och populära fighters. Flera såg honom som en potentiell UFC-mästare med tanke på de fina meriterna han redan innehar samt den näst intill omänskliga knockoutkraften han besitter i sina slag och sparkar.

RELATERAT: 

Nu har “Rumble” öppnat upp om sitt beslut. I en intervju med Brett Okamoto förklarar Johnson att UFC hade andra prioriteringar än att investera i en härdad veteran som han själv.

Anthony Johnson: “Min tid rann ut”

– Helt ärligt, min rid rann ut. [UFC] är fokuserade på den yngre generationen. Det fanns inget ont blod, inget negativt, ingen fientlighet, sade Johnson till ESPN. Jag har fortfarande den största respekten för Zuffa, Dana White och rubbet.

– UFC gjorde mig till den jag är idag. Jag har enbart kärlek för de och jag kommer gå fram till allihopa och skaka hand. Men de gav mig möjligheten att påbörja en ny resa och jag tog den. Nu är jag i Bellator och redo att se vad jag kan göra där.

HETAST JUST NU 

Även om många matchningar i UFC nu försvinner så återstår det flera spännande möten för Johnson i Bellator. Vadim Nemkov är regerande lätt tungviktsmästare, en fighter som vann titeln via knockout. Han har vunnit fem raka matcher i Bellator, alla utom en via avslut.

Den mest tilltalande matchningen för många lär dock vara ett möte med en annan UFC-veteran: Yoel Romero. Tidigare i veckan tecknade Romero kontrakt med Bellator, och ett möte mellan honom och Johnson bäddar för explosiv underhållning.

 

Vem vill du se Anthony Johnson möta i Bellator?

 

Kategorier
Anthony JohnsonSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara