Anthony “Rumble” Johnson i fantastisk form inför debuten i Bellator!

✔ Knockoutartisten ser ut att vara mer deffad än någonsin!

Nu på fredag gör Anthony “Rumble” Johnson sin Bellator-debut och han ser ut att vara i sin livs form inför lätt tungviktsturneringen!

Därmed är Johnsons forna karriär som welterviktare ett minne blott. Delvis för att han aldrig fann framgång i weltervikt men även för att han inte tävlat i den viktklassen på nästan tio år. Sedan augusti 2012 har “Rumble” tävlat nästan enbart i lätt tungvikt med en match i tungviktsklassen.

Johnson har sedan lätt tungviktsdebuten knappast varit liten för divisionen – han har snarare varit bland de större i viktklassen. Inför debuten i Bellator ser det dock ut som att Johnson slimmat ner rejält. Kolla in formen här!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anthony Rumble Johnson (@anthony_rumble)


HETAST JUST NU


Skulle mött Yoel Romero – matchen ställdes in

Johnson skulle ha mött den forne UFC-fightern Yoel Romero i sin första match i Bellator. Det var en matchning som näst intill garanterade våldsam underhållning och som fansen suktat länge efter.

Dessvärre klarade inte Romero läkarkontrollen inför matchen och han är nu avstängd från Bellators pågående lätt tungviktsturnering. Bellator har dock visat intresse för att boka om “Rumble” vs Romero, men det är ännu inte klart när den framemotsedda matchningen blir av.

Bellator har aktivt sökt för en ersättare och funnit brasilianaren Jose Augusto – en del av de framgångsrika Pitbull-brödernas team. Augusto sitter för tillfället på en fem matcher lång vinstsvit inklusive en submissionseger över Jonathan Wilson på Bellator 255.

Johnson äntrar dock mötet med Augusto som storfavorit. Även om brasilianaren har vind i seglen, samt en seger över en före detta UFC-fighter i sin senaste match, så har han aldrig mött någon som “Rumble”. Sedan maj 2012 har Johnsons enda två förluster skett i UFC-titelmatcher mot Daniel Cormier. Bortsett från de nederlagen har Johnson knockat fighters som Ryan Bader, Alexander Gustafsson och Glover Teixeira.

Det som kan vara en utmaning för Johnson är faktumet att han inte tävlat i MMA på snart fyra år. Vinnaren mellan Johnson och Augusto kommer att avancera i turneringen för ett möte med den regerande mästaren Vadim Nemkov.

 

Vad tycker du om den form Anthony “Rumble” Johnson uppvisar?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Anthony JohnsonSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...