Anthony “Rumble” Johnson lämnar UFC – skriver på för konkurrenten!

✔ "Rumble" senaste i raden av MMA-stjärnor att lämna UFC

MMA-stjärnan Anthony “Rumble” Johnson lämnar UFC och skriver på för konkurrenten Bellator.

De överraskande uppgifterna kommer från UFCs mediapartner ESPN. “Rumble” blir därmed den senaste i raden av välkända UFC-fighters som lämnar den världsledande organisationen.

Johnson har inte tävlat sedan april 2017 då han förlorade en returmatch mot den dåvarande mästaren Daniel Cormier. Direkt efter förlusten så chockade han fansen genom att lägga handskarna på mattan och lämna sporten.

Sedan dess har Johnson flörtat med tanken att återvända till buren. Vida ansedd att ha en av sportens starkaste slag så har han gång på gång pratat om en comeback, alla trodde dock att det var till UFC han skulle återvända.


Relaterat


Vilken viktklass kommer Anthony Johnson tävla i?

Trots att Johnson ännu inte har skrivit på kontraktet så ska det endast vara formaliteter. Vilken viktklass kommer då “Rumble” att tävla i framöver?

Johnson har tävlat så lågt som i weltervikt och så högt som tungvikt. Det har spekulerats i om han skulle återvända till tungviktsklassen men nu sägs det att han kommer tävla i lätt tungvikt, precis som i UFC. Även om han ännu inte fått någon motståndare så förväntas han göra sin Bellator-debut under första halvåret av 2021.


Hetast just nu: Jon Jones kritiserar Alexander Gustafsson: “Gjorde fel”


 

Vem vill du se “Rumble” möta i Bellator?

 

Kategorier
Anthony JohnsonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara