Därför är Anthony Smith enormt frustrerad – trots segern mot The Mauler

✅ "Lionheart" om Gustafsson: "Tyckte synd om honom i början, men ..."

Anthony Smith tog hem en av sina största segrar i karriären då han besegrade hemmafavoriten Alexander “The Mauler” Gustafsson inför ett fullsatt Globen på UFC Stockholm i lördags.

Det var i den fjärde ronden som “Lionheart” kunde avsluta Gustafsson via submission efter tre jämna ronder.

Läs mer: Alexander Gustafsson förklarar – därför går han i pension från MMA

“Tyckte synd om honom i början, men …”

Men trots den fina segern är Smith frustrerad över hur diskussionen har gått efteråt. Gustafsson valde att pensionera sig direkt efter matchen, och “Lionheart” är frustrerad över hur narrativet efteråt har utspelat sig.

Han förklarar för ESPN:

– I början tyckte jag synd om honom, för jag känner att han fortfarande har mycket att ge. Jag tycker inte att han har tappat över huvud taget. Men i slutändan, när jag satt på presskonferensen, så kändes det som att folk sa att han pensionerade sig för att jag är så dålig. Det håller jag inte alls med om, och jag undrar när jag kommer att få den respekt jag förtjänar, säger Smith.

Anthony “Lionheart” Smith stryper ut Alexander “The Mauler” Gustafsson under helgens UFC Stockholm. Foto: Stefan Romare för MMAnytt

“Sägs att alla jag har mött är …”

Smith menar vidare att han definitivt har gjort det som krävs för att erkännas som en av de bästa kämparna i UFC:s lätta tungviktsdivision, och är frustrerad över att folk inte tycks ta honom på allvar.

– Tidigare har jag inte brytt mig så mycket, men nu börjar det bli frustrerande. Det sägs att alla jag har mött är gamla och slut, och att min seger mot Volkan (Oezdemir) var tur. Vad är ursäkten nu? Att Gustafsson inte försökte, att han inte var där mentalt? Jag förstår inte, säger Smith.

 

Håller ni med Smith? Tycker ni olika? Kommentera nedan!

 

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara