Anthony Smith klar för ny huvudmatch – men inte mot “The Mauler”

✅ Knockade "Shogun" brutalt och utmanade Alexander Gustafsson ✅ Nu är Anthony Smith bokad och klar för ny toppmatch i Kanada

Efter sin brutala knockoutseger i Hamburg riktade Anthony Smith en utmaning till den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson. Amerikanen må inte få precis som han vill – men nu har “Lionheart” bokats för en spännande match mot en annan topprankad motståndare.


RELATERAT: Anthony Smith utmanar Alexander Gustafsson!


Sent under torsdagskvällen blev det nämligen officiellt att Smith, som är rankad nia i den lätta tungviktsdivisionen, kommer ta sig an nummer 2-rankade Volkan Oezdemir i vad som blir huvudattraktionen under UFC Fight Night 138.

Smith (30-13 MMA, 6-3 UFC) har vunnit två raka matcher sedan han gick upp till lätt tungvikt. Efter att ha knockat Rashad Evans med ett klockrent knä i den forne UFC-mästarens sista match, sågs han senast förgöra den tidigare PRIDE – och UFC-mästaren Mauricio “Shogun” Rua med en brutal armbåge och stenhårda slag på UFC Fight Night 134 i Hamburg, Tyskland för knappt två veckor sedan.

Oezdemir (15-2 MMA, 3-1 UFC) har vunnit tre av sina fyra senaste matcher sedan han gick över till UFC. Efter tre raka segrar över topprankat motstånd i form av Ovince Saint Preux, Misha Cirkunov och Jimi Manuwa fick han en titelchans mot mästaren Daniel Cormier. Titelmatchen – som ägde rum i Boston, USA i januari tidigare i år – gick dock inte vägen för “No Time” som förlorade via teknisk knockout i den andra ronden.

Oezdemir var egentligen tänkt att möta “The Mauler” på UFC 227 i LA den fjärde augusti, men schweizaren tvingades dra sig ur på grund av en bruten näsa varpå även Gustafsson skadade sig kort senare.


LÄS MER: Alexander Gustafsson vs. Volkan Oezdemir inställd!

LÄS OCKSÅ: Alexander Gustafsson skadad – hoppar av UFC 227


UFC Fight Night 138: Volkan vs. Smith äger rum i Moncton, Kanada den 27 oktober.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC Fight Night 138

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...