Äntligen! Malin Hermansson är tillbaka – möter tuff kanadensare!

✔ Har inte gått match sedan svenskmötet förra året

Örebros Malin “The Herminator” Hermansson (5-2) är äntligen tillbaka då det nu står klart att hon tar sig an kanadensaren Corinne Laframboise (5-4) under UAE Warriors 20.

Matchen går av stapeln redan nu på lördag den 20:e mars och sker i catchvikt på 58 kilo. Det var organisationen själva som offentliggjorde matchen nyligen.

Hermansson är dessutom inte den enda skandinav som tävlar på galan. Norrmannen Joachim Tollefsen, som tidigare gått match på svenska IRFA, är också bokad för match på galan. Han kommer att möta Anas Siraj Mounir från Marocko.


MISSA INTE


Förlorade jämnt domslut på storgalan

Med en gedigen bakgrund i boxning och mycket erfarenhet i kampsport har Hermansson länge varit en talang att hålla ögonen på. Hon gjorde sin proffsdebut i december 2017 då hon besegrade Gabriella Ringblom. Hon följde sedan upp med en vinst över Cornelia Holm – två landslagsmeriterade fighters.

Därefter skrev svenskan kontrakt med Bellator och ställdes mot amerikanskan Victoria Leonardo. Dessvärre slutade Hermanssons debut på Bellator 218 i förlust via submission i den första ronden.

Hermansson radade sedan upp två raka segrar, inklusive en poängseger över veteranen Karla Benitez, och bokades sedan för sin första match i Brave CF. Svenskan körde över rumänen Ana Maria Pal i sin första Brave-match och vann via submission i den andra ronden.

Sedan ställdes Hermansson mot sin landsman Elin Öberg på Brave 38 i en underhållande och blodig match. Efter full tid utnämndes Öberg till segrare via delat domslut – ett resultat som Hermansson inte håller med om.

Kanadensiskan Laframboise är en grappler som gjorde sin proffsdebut i januari 2017, en match hon vann via submission i den första ronden. Hon varvade förluster och vinster i sina fem följande matcher men inledde en två matcher lång vinstsvit mot slutet av 2019 som inkluderade en poängseger över svenskan Holm.

Sist Laframboise var aktuell blev hon knockad av Manon Fiorot – som gick vidare till att skriva på för UFC.

 

Hur går det för Malin Hermansson mot Corinne Laframboise?

 

Foto: Stefan Romare

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara