Äntligen: Tyson Fury och Anthony Joshua skriver på kontraktet!

✔ Alla fyra mästarbältena på spel! ✔ Kan bli den mest sedda matchen i boxningshistorien

Efter månader av förhandlingar signerades äntligen kontraktet för två toppmatcher mellan tungviktsmästarna Tyson Fury och Anthony Joshua! Planen är att båda matcherna ska ske någon gång under 2021. Den första förväntas äga rum i juni eller juli och den andra i november eller december.

Matcherna kommer visa vem den bästa tungviktsboxaren i världen verkligen är. I dagsläget innehar Fury WBC-bältet medan Joshua har WBA-, IBF- och WBO-bältena. Det är dessa fyra bälten som räknas som de riktiga världsmästarbältena.

Problemet i boxning under de senaste åren är att en fighter sällan haft alla världsmästarbälten samtidigt. Det innebär att det alltid kommer finnas en debatt om vem som är den egentliga världsmästaren. Men nu kommer alltså vinnaren av Fury vs Joshua inneha alla fyra bälten. Det har aldrig tidigare hänt i tungviktsboxningens historia!

– Jag vet hur hårt vi jobbat de senaste månaderna, säger Joshuas promotor Eddie Hearn till ESPN.

– Jag känner att den här matchen är så stor att den inte är svår att sälja. Vi har redan fått förfrågningar från åtta eller nio platser. Erbjudanden har kommit från många länder i mellanöstern, Asien, Östeuropa och Amerika.


MISSA INTE


Vägen till matchningen har varit lång

Det var långt ifrån säkert att det skulle bli någon match mellan de två, då båda åkt på motgångar i karriären.

Fury blev först världsmästare 2015 när han besegrade Wladimir Klitschko i en kamp om WBA-, IBF- och WBO-bältena. Sedan gick han ned i en depression och tävlade inte på långt över två år.

Medan Fury var borta så tog Joshua över Furys tre världsmästarbälten genom att bland annat besegra Klitschko. Samtidigt hade den amerikanske boxaren Deontay Wilder erövrat det kvarvarande WBC-bältet och knockade boxare till höger och vänster.

När Fury väl var tillbaka på banan valde han att först försöka erövra Wilders WBC-bälte. Den första matchen slutade oavgjort efter att Fury boxats väldigt fint, men samtidigt var väldigt nära på att förlora på knockout efter att ha blivit nedslagen i tolfte ronden.

I returmatchen i februari förra året dök en mer aggressiv Fury upp och avslutade Wilder i sjunde ronden och erövrade WBC-bältet.


RELATERAT: Boxningsikonen Marvin Haglers död – rivalen skapar kontrovers


Joshua gjorde tre lyckade titelförsvar efter att han vann bältet mot Klitschko, innan han blev oväntat knockad av mexikanaren Andy Ruiz Jr i juni 2019. Men Joshua vann tillbaka sina bälten i returmatchen senare under samma år. Sin senaste match gick han i december förra året där han dominerade bulgaren Kubrat Pulev och knockade honom i nionde ronden.

Men det var fortfarande inte säkert att Joshua vs Fury skulle bli av. Förhandlingarna som började i januari har varit tuffa och Fury sa tidigare till IFL-TV att han slutat träna för Joshua och har börjat dricka igen.

Nu står det klart att två titelmatcher kommer att ske i år. Exakt datum och plats för matcherna är ännu inte satta.

 

Vem har du som vinnare:
Tyson Fury eller Anthony Joshua?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
BoxningSenaste NyttTyson Fury

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...